Benzinske crpke u FBiH snizile cijene goriva prvi put u 2017. godini

Gorivo, brnzin, nafta, benziska pumpa, benzin, Federacija BIH, poskupljenje, Livno, pljačka, crpka, gorio, benzin, Gorivo, Hrvatska zemlja, poskupljenje, Gorivo, poskupljenje, FBIH, Gorivo, cijena, poskupljenje, Gorivo, potrošnja goriva, blokada, prijevoznici bih, BIH, prijetnja, Gorivo, akcize, Gorivo, nafta, Gorivo, cijene, FBIH, Gorivo, inspektori, Gorivo, cijene, poskupljenje goriva, poskupljenje, uvoz automobila, dizel vozila, dizel, Gorivo, Crna Gora zemlja, Bosna i Hercegovina, cijene
S obzirom na stabilno razdoblje cijena koje je trajao od prosinca 2016. do ožujka 2017. godine, vrijednost goriva na benzinskim crpkama u FBiH nije se mijenjala nekoliko mjeseci, piše Klix.ba.

Upravo zbog spomenutog kraja stabilnog razdoblja koji je okočnan naglim padom cijene barela početkom ožujka vlasnici benzinskih crpki odlučili su uskladiti cijene s novom vrijednošću crnog zlata na svjetskim burzama koja u trenutku iznosi blizu 47 dolara (WTI), odnosno blizu 50 dolara (Brent).

"Prošli tjedan došlo je do smanjivanja cijena za derivate za po pet feninga na više od 50 posto crpki u Federaciji BiH. Ostale crpke najavlju promjene u ovom tjednu", potvrđeno je za Klix iz Odsjeka za cijene pri Federalnom ministarstvu trgovine.

S obzirom na to da je posljednja zabilježena prosječna vrijednost goriva u Federaciji Bosne i Hercegovine (30. siječanj) iznosila 1,90 KM za dizel, 1,95 za benzin 95 i 2,10 za benzin 98, možemo zaključiti da će novi prosjek biti 1,85 KM, 1,90 KM i 2,05 KM.