Banja Luka: Otac Davida Dragičevića sklonio šator i automobil sa središnjeg trga

David Dragičević, Davor Dragičević
Na Trgu Krajine ostala je statua pjesnice, srce, cvijeće i natpis "pravda" na nogostupu kod "krivog sata", navode Nezavisne novine.

Inače, Davidov otac postavio je na trgu šator u kojem je boravio svakodnevno. Kako je tada rekao, planira napraviti kuću na trgu "jer je njegova srušena kada je David ubijen".

Davor Dragičević i ljudi okupljeni u grupi "Pravda za Davida" prosvjedovali su na Trgu Krajine u Banjaluci više od 200 dana tražeći da se otkrije prava istina o smrti njihovog sugrađanina.

21-godišnji Banjalučanin David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. ožujka ove godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije u rječici Crkvena u blizini tvrđave "Kastel".

Tri mjeseca kasnije Okružno javno tužiteljstvo Banjaluka označilo je ovaj slučaj kao ubojstvo i naredilo provođenje istrage.

Naredba se odnosi na istragu protiv više NN lica zbog sumnje da su napali Davida Dragičevića u Ulici Velibora Janjetovića u Banjaluci, te da je on prilikom bježanja od njih pao u rijeku ili da su ga gurnuli sa obale u spomenutu rijeku.