Bakir matematičar

Bakir Izetbegović, sda, sda, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Boris Tadić, faruk balijagić, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Bakir Izetbegović, SDA BIH, SDA BIH, BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, matematika, BIH, vlast, kolektivni ugovor, zakon o radu, HSK, Bakir Izetbegović
Rekao sam da je na nivou entiteta pobijedio SNSD, a na nivou države Mladen Ivanić. Mi imamo tu jedan balans kada je riječ o broju poslanika 7:7. Sada kada imamo ta dva bloka plus Ivanić imamo omjer 8:7. Pratimo volju naroda i glasača i iz RS-a."

Primjenjujući Bakirov poučak dolazimo do spoznaje da SDA ima 11 (10 + Bakir), a HDZ BiH 5 zastupnika (4 + D.Čović) u Parlamentu BiH. U zabludi su svi koji npr. kažu da DF ima mandat više od HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH (5:4). Ne, imaju isto (5:5).

Bakir je matematiku očito učio od Suljagića, jer i on kad računa u računicu uvrštava samo Zastupnički dom, a zanemaruje Dom Naroda. A ovo s zbrajanjem zastupnika u Zastupničkom domu i članova Predsjedništva to je već neka viša matematika, nedokučiva nama običnim smrtnicima.

Ali što ćemo ako stvarno SNSD s partnerima osvoji 3 mandata (od 5 iz RS-a) u Domu Naroda Parlamenta BiH, a za istinske promjene i reforme (Ustav itd.) je potrebna većina u klubu Srba. Da ne spominjeno da bi SNSD u tom slučaju mogao rušiti kvorum kad god im se prohtije.
Naravno, ako Savez za promjene (SDS/PDP/NDP) osvoji 3 mandata u Domu Naroda, onda svaka čast - oni trebaju biti dio koalicije u Vijeću ministara BiH.

Bakir simetrični

Bakir je rekao i da bi bilo dobro imati jednoobraznu vlast na svim nivoima, ali da nije nemoguće uraditi i neku vrstu simetrične vlasti koja će funkcionirati i ponuditi nešto novo u odnosu na ovo što smo imali u posljednjih osam godina.

Čim skontamo što to znači simetrična, a ne jednoobrazna vlast, planiramo to ekskluzivno i objaviti.

Poskok.info