Autocesta bi do Mostara mogla desnom obalom Neretve preko Blizanaca i Slipčića do Bune?

autocesta
...od Počitelja pređe na lijevu stranu Neretve i nakon što je udovoljeno tom zahtjevu od hrvatskih stranaka, sad na površinu svakoga dana isplivaju nove ideje koje za cilj imaju opstrukciju izgradnje autoceste prema Mostaru, piše Hercegovacki.info.

Autocesta od Počitelja prema Mostaru je trebala biti građena preko slabo naseljenog područja na lijevoj obali Neretve, ali sad su se javili stanovnici sela uz koje je trebala proći trasa, a koji otvoreno prijete kako dok su oni živi autocesta neće proći tuda iako je već već dionica utvrđena i projektirana.

Više je nego očito kako se od samoga početka Mostar želi pošto poto ostaviti u prometnoj izoliraciji, a sve priključke na autocestu odvesti što dalje od političkog, gospodarskog, športskog i kulturnog središta Hercegovine.

Iako je već davno postojala ideja da autocesta od Zvirovića ide desnom stranom rijeke Neretve, točnije njezinim obodom od Šurmanaca, preko Blizanaca, Slipčića pa do Bune, ona je dogovorom o prelasku Neretve kod Počitelja potpuno odbačeno.

Ukoliko se nastavi s opstrukcijama kakve se trenutno provode na području Hercegovine, tj. od strane bošnjačkih stranaka s lijeve strane Neretve, autocesta bi do Mostara mogla doći desnom obalom, ali tu bi mogla i završiti...