Apsurdno je da nekadašnji pripadnik HVO-a Hadžihafizbegović Blaža Kraljevića, osnivača logora u Dretelju, naziva herojem

Emir Hadžihafizbegović
Osim što je pravdao izbor Željka Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskog člena Predsjedništva BiH, te nabrojao pet Hrvata prihvatljivih Bošnjacima, što je u izjavi za Hrvatski Medijski Servis premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić nazvao "opasnim novim oblikom neonacizma, Hadžihafizbegović, je međuostalim, nekadašnjeg zapovjednika HOS-a u Hercegovini Blaža Kraljevića nazvao herojem.

"HOS je bio plemenita postrojba, UDBA je ubila Blaža Kraljevića, koji je heroj", kazao je Hadžihafizbegović.

Nazivanje Kraljevića herojem za Direktno.hr je kratko komentirao Mario Karamatić, lider HSS-a u BiH koji je i sam svojevremeno bio pripadnih ove postrojbe.

"Kao i sve ove godine od početka devedesetih velikomuslimanski nacionalisti pričaju ono što toj politici odgovara u najboljoj maniri Udbinih operativaca filtrirajući činjenice kako žele. Ova teorija o ,"dobrom i patriotskom," HOS-u i "zločinačkom" HVO-u je stara muslimanska mantra koja recimo meni osobno, a bio sam pripadnik i HOS-a i HVO-a, a siguran sam i dominantnoj većini Hrvata u BiH, zvuči smiješno. Paradoksalno je da današnji muslimanski nacionalisti, kao gospodin Hadžihafizbegović koji je i sam na početku rata bio pripadnik HVO-a danas optužuje HVO za zločine u logoru Dretelj, logoru koji je formirao upravo HOS koji on toliko hvali, a zapovjednik istoga je bio gospodin Edin Buljubašić. Mislim kako ovaj primjer zorno razotkriva svu dvoličnost muslimansko-bošnjačke politike i pokazuje sve hrvatske zablude u odnosu prema muslimanima-Bošnjacima koje smo i mi, Hrvati u BiH, smatrali braćom dok nas nisu napali i pokušali istrijebiti", kategoričan je Karamatić.

Komentirajući Hadžihafizbegovićeve izjave u emisiji ‘Nedjeljom u 2', novinar HMS-a Branimir Galić kazao je za Direktno kako se kroz zadnjih nekoliko godina u bošnjačkom javnom diskursu širi poprilična kroatofobija.

"Zadnjih godina možemo svjedočiti velikoj kroatofobiji kod jedne skupine javno prepoznatljivih Bošnjaka ili Bosanaca kako oni sami sebi vole tepati. Kroatofobija koju šire poprilično je nesnosnog smrada, a o samoj iracionalnosti i dvoličnosti iste najviše govori činjenica da takvim likovima niti u jednom trenutku ne smeta angažman u hrvatskim tvrtkama ili izdašne donacije koje dobivaju od raznih institucija Republike Hrvatske", kazao je Galić i dodao da se spomenute institucije ne trebaju voditi baš uvijek biblijskim metodama okretanja drugog obraza kad "netko od bošnjačkih nacionalista šamara hrvatske državljane u BiH".

Teze koje je Hadžihafizbegović iznio kod Stankovića pogubne su za državu BiH, a posebice za tamošnje Hrvate s obzirom na to da je neprihvatljivo da pripadnici drugog naroda određuju kriterije prihvatljivosti za hrvatske predstavnike u BiH. Recept je to koji je svojevremeno Slobodan Milošević pokušao ‘prodati' Albancima, a ishodi su, valjda, svima dobro poznati, zaključuje Direktno.hr.