Anto Jelač: Pronaći ćemo odgovorne za krađu oružja

Generalpukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog stožera (ZS) Oružanih snaga (OS) BiH, rekao je za Dnevni avaz da Vojna policija OSBiH zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) čini sve da pronađe naoružanje ukradeno iz vojarne u Bileći i otkrije počinitelje ovog kaznenog djela.

Jeleč je kazao da je utvrđeno da je određena količina naoružanje iz skladišta ove vojarne nestala još u ponedjeljak i da je odmah naređena istraga i pokretanje stegovnog postupka protiv svih osoba koje se dovode u vezu s bilo kakvim nepravilnostima.

Pojasnio je da su Oružane snage obavijestile i Tužiteljstvo BiH, koje je uključeno u istragu.

Iz Ministarstva obrane BiH jučer je službeno priopćeno da je utvrđen nestanak šest pištolja „makarov" 9 milimetara, osam pištolja APi M84 7,65 milimetara, osam malih okvira za APi M84 7,65 milimetara, osam velikih okvira za APi M84 7,65 milimetara i tri okvira za pištolj „makarov".

''U tijeku je provedba istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH koju provode pripadnici vojne policije OSBiH, SIPA-e i Policijske stanice Bileća'', priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Jeleč tvrdi da se sada ispituju svi oni koji su bili u dodiru s naoružanjem kako bi se vidjelo tko je šta radio i tko je napravio eventualne propuste.

''Ispituje se kako je moglo doći od ovoga. Ovo je kazneno djelo, jer je riječ o nestalom naoružanju. SIPA već saslušava sve osobe. Bez obzira na to kakav će ishod istrage Tužiteljstva BiH biti, mi ćemo te ljude procesuirati i kazniti. Ovdje nikada nije samo jedna osoba u pitanju, ali sada je bitno da se oružje što prije pronađe, a stegovni postupci protiv nekoliko osoba već su pokrenuti'', kaže Jeleč.

FENA

08.03.2017 u 09:31