Anđelka 13 godina traži ubojice svoga sina: Zapalit ću i sebe i tužiteljstvo

Pravosuđe
...Jasmina koji je ubijen prije 23 godine ispred Doma zdravlja u Brčkom, na svega nekoliko metara od svoje kuće. Ona je u razgovoru za „otisak.ba" kazala da je zbunjena jer dobija različite informacije o ubojicama svoga sina.

-Jasmin je imao 22 godine kada je ubijen. Ubili su ga 9. svibnja 1992.godine. Ogorčena sam na Tužiteljstvo i policiju u Brčkom jer ne rade kako treba. Ne znam ko laže više da li Tužiteljstvo ili policija. Govore mi da mi je sina ubio nekakav „Brada" , pa „Brčak"..... Nikad ništa konkretno nije urađeno u ovome slučaju ratnog zločina- kaže Anđelka u izjavi „otisku".

Dodajući da ukoliko odgovorni u Tužiteljstvo i policiji ne mogu riješiti ovaj slučaj, odnosno ako nisu sposobni pronaći ubojicu njenog sina da bi bilo najpoštenije da podnesu ostavke, a da se zaposle ljudi koji će to znati uraditi i zločince privesti licu pravde.

-Naredni tjedan ću otići pred Tužiteljstvo Brčko Distrikta i tražiti inspektore iz policije koji istražuju ratne zločince da zajedno sa Glavnim tužiteljom u Brčkom stanu pred mene i da mi kažu ko laže, odnosno ko radi, a ko ne- kazuje Anđelka.

Anđelka je podsjetila i na slučaj „Kostić, Simić i Milošević" koji je, prije nekoliko godina okončan pred Pravosuđem u Brčkom.

On je kazala da je u svibnju 1992.godine nju jedan iz ove grupe uveo uveo u kuću uzeo sliku njenog sina Jasmina i pitao ko ti je ovo, kada je kazala da joj je sin on je kazao da joj je sin sa Papetom bio u SDA.

-Kazala sam da moj sin nije bio u SDA i pokazala na Partijske knjižice koje je pocijepao. Kazao mi je tada da su on i još jedan iz ove grupe moga sina zaklali. Još je dodao da mu je „sav stomak isjekao". U momentu sam umrla. Na te riječi sam ostala "oduzeta"- kazuje  Anđelka.

Međutim, slučaj ove "trojke" je okončan i to im nije stavljeno na teret.

-Naredne tjedan izlazim pred Tužiteljstvo ponijet ću flašu benzina da zapalim i sebe i Tužiteljstvo . Meni je 67 godina. Spremna sam za svog sina poginuti- kazala je Anđelka na kraju razgovora za „otisak.ba"