Američko veleposlanstvo ne odgovara na pitanja u vezi Deklaracije SDA

američko veleposlanstvo

Iz Veleposlanstva SAD još nije stigao odgovor na pitanja Srne u vezi sa Programskom deklaracijom, koju je usvojila SDA na kongresu održanom u subotu, 14. rujna.

Srna nije dobila odgovor na pitanja, upućena u nedjelju u 10.00 sati na mejl adresu Službe za odnose za javnošću Veleposlanstva SAD u BiH, u kojima je zatražen stav Veleposlanstva u vezi sa Programskom deklaracijom SDA, u kojoj se između ostalog navodi da je “primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definirana pod nazivom “republika BiH”, sa tri razine vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim”.

Veleposlanstvo SAD u BiH nije se oglasilo iako je riječ o klasičnom primjeru zalaganja za izmjenu Daytonskog sporazuma na kojoj počiva BiH kao državna zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Drugo pitanje, na koje Srna, također, nije dobila odgovor bilo je hoće li se tim povodom, kao i u vezi sa retorikom predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom veliča ratne zločince iz reda bošnjačkog naroda, sastati Vijeće za implementaciju mira BiH?

Američka šutnja može samo značiti kako oni podržavaju stavove koje je SDA iznijela ovih dana, piše rama-prozor.info.