Alarmantno: OD 1. siječnja 1996. godine do jučerašnjeg dana u Brčkom su umrla 52 djeteta

brčko
...o stanju u zdravstvu i pojedincima u bijelim mantilima, ali i smrti djece u bh. Distriktu.

Podsjećamo da je malena Nejla umrla, najvjerovatnije zbog nemara ljekara u Brčkom čemu svjedoči i obdukcijski nalaz. Nejla je umrla na putu iz Brčkog prema UKC Tuzla, o čemu je prvi pisao portal „otisak.ba".

Na adresu  portala neprestano dolaze pisma podrške, ispovijesti ljudi koji su imali negativna iskustva sa pojedinim ljekarima u Brčkom, no stiglo je dosta i sugestija u smislu da nastavimo pisati o umiranja djece u ovome gradu.

-Provjerite koliko je djece umrlo od početka ove godine. Vjerujem da će rezultat biti zastrašujući- napisao je u poruci jedan od posjetitelja  portala.

Provjerili smo i dobili zabrinjavajuće rezutate.

Kada smo zavirili u knjigu umrlih i vidjeli koliko je djece, odnosno maloljetnih osoba umrlo ostali smo šokirani!

Naime, od 1.siječnja 1996.godine do jučerašnjeg dana u Brčkom su umrle, ukupno, 52 maloljetne osobe! Od ovoga broja 17 maloljetnih osoba je umrlo u životnoj dobi od jedne do 15 godina, ostalo su novorođenčad koja nisu preživjela. Naravno među umrlom djecom ima i određen broj tragično stradalih u nesrećama.

Trebamo se zamisliti! Da li je ovo normalno? Da li je ovo nemar pojedinaca u bijelim mantilima? Treba li neko odgovorati? Šta radi pravosuđe i policija? /E.R./

otisak.ba