Alarmantno: Nove poplave u BiH: Ugrožen veći broj kuća, počinje evakuacija mještana

poplave, BIH, poplave, kiša, kiša, poplave, BIH, poplave, Kozarska Dubica
...i potoka na području Kantona Sarajevo. Zbog kiše koja ne prestaje padati od jučer, u ilidžanskim naseljima Osijek, Doglodi i Dobrošovići već je poplavio veći broj kuća, a nekoliko obitelji je i evakuirano.

Kako su za "Dnevni avaz" potvrdili iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo, u prvom dijelu noći, oko 21 sat, došlo je do izlijevanja Rakovičkog potoka u naseljima Gladno polje i Rakovica. Prema posljednjim informacijama, sedam do osam kuća je poplavljeno, jedna starija žena je evakuirana dok su ostale obitelji odbile evakuaciju.

- Trenutno nemamo kompletne informacije, ali možemo reći da je situacija na terenu poprilično alarmantna - kazali su iz Civilne zaštite Kantona Sarajeva.

Padaline su prouzrokovale probleme i za mještane u ulici Plantaže, a u ulici Stara pruga prema Blažuju poplavljeno je oko 10 do 15 kuća.

Prema riječima dežurnog dispečera kantonalne Civilne zaštite, kasnije tijekom noći došlo je do izlijevanja rijeke Bosne u ilidžanskim naseljima Osijek, Doglodi i Dobroševići zbog čega je poplavljen veći broj kuća. Kako je potvrđeno, najkritičnije je u ulicama Karamušić, Hendekuša i Bratunačka cesta.

Također, poplava je zahvatila i vogošćansko naselje Hotonj.

Kiša koja je počela padati jučer ujutru još uvijek ne prestaje, a prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prestanak kiše može se očekivati sredinom tjedna nakon čega će doći do zahlađenja i sniježnih padalina.

avaz.ba