Ako ste pomislili da je zima gotova, izgleda da ste se prevarili

snijeg, Tomislavgrad, snijeg, zima, snijeg, stanje na cestama, spašavanje, lavina, eufor, Mostar, autobus, Široki Brijeg, lavina, Tomislavgrad, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, prognoza vremena, vremenska prognoza, Livno, Šuica, vožnja, zimski uvjeti, savjeti, Tomislavgrad, Livno, snijeg, stanje na cestama, snijeg, vremenska prognoza, meteo alarm, BIH, prometne nezgode, prometne nesreće, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, snijeg, Guste padaline, autocesta A6, hak, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vrijeme, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama

Doduše, idućih dana očekuje nas promjenljivo vrijeme, ali toplo. FHMZ je priopćio kako će idućih dana prevladavati kišno vrijeme, a temperatura će dosezati 17 °C. Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, u Hercegovini slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 4 i 8 °C, a najviša dnevna između 10 i 15 °C.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Dnevna temperatura zraka bit će između 9 i 13 °C. U četvrtak prijepodne više naoblake prognozira se za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne, a za ostala područja mala naoblaka. Novo jače naoblačenje očekuje se s juga u drugoj polovini dana, koje će od poslijepodnevnih sati prema večeri uvjetovati kišu. Jače oborine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 11 i 17 °C. U petak će biti pretežno oblačno vrijeme, jača kiša prognozira se za Hercegovinu. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 11 i 17 °C. No, prognostički modeli najavljuju veliko iznenađenje krajem tjedna. Tada bi trebalo doći do značajnijeg pada temperature uz mogućnost snijega. Kako javlja Severe Weather Europe, krajem tjedna će se nad sjevernom i sjeveroistočnom Europom nadviti novi hladni val koji će se opasno približiti i našim krajevima. Snijeg se, prema DHMZ-u, očekuje čak i u Splitu.

U subotu bi trebala padati kiša koja bi se u nedjelju trebala pretvoriti u snijeg. Previđaju da će u Splitu u nedjelju najniža temperatura biti -2 stupnja. Zanimljivo, norveški meteorološki institut, koji je poznat po jednim od najpouzdanijih prognoza, dao je zbunjujuće informacije. Prvo su najavili snijeg i velike minuse pa poslije ublažili prognozu. Navodno će biti pada temperature, ali ne u tolikoj mjeri te će, umjesto snijega, padati kiša.

Vecernji list