Ako će netko Hrvatima opet birati predstavnika upušta se u opasan pothvat rušenja BiH

hdz bih
...Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za Klix kazao je kako se u ovoj kampanji nema razloga plašiti bilo koga, a mogući ponovni izbor hrvatskog predstavnika glasovima Bošnjaka označio je kao opasan pothvat rušenja BiH.

- Imam nesumnjivu podršku hrvatskih birača i to je ono potrebno za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ako će se, opet, netko po treći put baviti izbornim inženjeringom i glasovima birača bošnjačke nacionalnosti, izigrati Ustav BiH i birati hrvatskom narodu predstavnika bez legitimne hrvatske izborne volje, onda se upušta u vrlo opasan pothvat rušenja BiH.

Smatram da će na ovim izborima građani glasati po svojoj savjesti, za one koji nude realne programe i za njih i za narod kojem pripadaju, te za moguću BiH. Protekla dva mandata, u kojima Hrvati nisu imali legitimnog člana Predsjedništva, pokazala su koliko je to štetno za funkcioniranje institucija vlasti BiH, kao i za njenu stabilnost i sigurnost - kazao je, između ostalog, Čović.

Istaknuo je kako je uvjereniji u pobjedu sada nego u intervjuu danom u lipnju, a razloge za optimizam vidi u svim relevantnim istraživanjima javnog mišljenja. - Kao kandidat za člana Predsjedništva BiH i koalicije koju predvodim, osvojit ću izrazitu većinu glasova hrvatskog biračkog tijela. U ovom trenutku podrška meni iznosi nešto više od 70 posto, a uvjeren sam da će ona rasti do dana izbora, 12. listopada - kazao je Čović.