Akcija Pravda: U tijeku pretresi na 60 lokacija, uhićen bivši ministar unutarnjih poslova

akcija, uhićenja, uhićenje, BIH
Glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić za Klix.ba je kazala da je u tijeku realizacija akcije kodnog naziva „Pravda", a samim tim je u toku i uhićenjeviše osoba.

"Nakon višemjesečne istrage Tužiteljstva Kantona Sarajevo u toku jer realizacija akcije kodnog naziva 'Pravda', a samim tim je u tijeku i uhićenje više osoba. U tijeku su pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske. Riječ je o kaznenim djelima organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zlouporaba položaja, povrede zakona od strane sudaca, pranje novca i prevara", kazala je Bavčić.

Tužilaštvo KS je radilo tijekom istrage u koordinaciji s Upravom za organiranje i teški kriminal MUP-a RS-a uz podršku OSA-e.

Na području Hrvatske akciju sprovode službenici USKOK-a koji su radili na istrazi u koordinaciji sa Tužilteljstvom Kantona Sarajevo.

Nezvanično, uhapšeni Delimustafić i Škrijelj su uhapšeni zbog prevara i malverzacija u poslovima trgovine nekretninama te su nezakonito stekli višemilionsku korist.