Za dvije osobe zatražen pritvor, petero se brani sa slobode

Policija FBiH

U Tužiteljstvu su kazali za Dnevni list da je pet preostalih privedenih pušteno nakon saslušanja i oni će se u nastavku istrage braniti sa slobode. 

Piše: H. Rovčanin / Dnevni list

Heroin i smjesa

U Tužiteljstvu nam nisu mogli potvrditi terete li se osumnjičeni pored prometa droga i za pripadnost organiziranoj kriminalnoj skupini. Podsjetimo, službenici FUP-a su nakon određenih saznanja pretresli više lokacija u Sarajevu, te po jednu u Konjicu i Zeničko-dobojskoj županiji, te tom prilikom priveli sedam osoba, od čega šestero iz Sarajeva, među kojima su dvije žene, te pronašli i oduzeli više od kilograma heroina, oko 800 grama miks mase za miješanje s drogom, 30-ak tableta heptanona, 31 stabljiku kanabisa, 17 posuda sa zasadima kanabisa, te manju količinu marihuane u paketićima, namijenjenu za uličnu preprodaju, te pištolj M 57 sa 60-ak metaka, plinski pištolj, teleskopsku palicu, 'fantomku', digitalnu vagu, kao i 10 mobitela. Elvis Muminović, koji je uhićen u sarajevskom naselju Kovačići, tijekom uhićenja je pokušao pobjeći, ali je ubrzo savladan. Policajci su, naime, najprije morali uspavati njegovog psa, nakon čega su provalili blindirana vrata. Osumnjičeni je za to vrijeme kroz prozor na krov izbacio vrećicu u kojoj je bilo oko kilogram čistog heroina i pokušao pobjeći, ali je sustignut i savladan. U njegovom stanu je pronađeno i oružje, te manja količina heroina u sitnim paketićima.

Spriječen u bijegu


Na drugoj lokaciji u Sarajevu bijeg od policije je pokušao i Denis Šehić, ali je i on sustignut, a pretresom je kod njega pronađeno oko 37 grama heroina namjenjenog za uličnu preprodaju, kao i veća količina miks mase koja je trebala biti pomiješana s heroinom. Službenici FUP-a su imali operativna saznanja da je ova skupina djelovala i izvan granica BiH, odnosno da je drogu dopremala u našu zemlju i prosljeđivala je dalje. Heroin koji je zaplijenjen u ovoj akciji je, prema policijskim informacijama, došao iz Srbije.