Hrvatska šalje u pomoć dva helikoptera, a jedan od tri ispravna u BiH vozi Izetbegovića

poplave, Hrvatska, helikopter, pomoć, Hrvatska, BIH, poplave, zmija, Hvar, helikopter, Policijski dužnosnici, helikopter, Hercegovina, HGSS, spašavanje, paklenica, HGSS Mostar, HGSS, Čvrsnica
... Vlade Republike Hrvatske da se na zamolbu Bosne i Hercegovine pošalje pomoć građanima na poplavama ugroženom području. Temeljem odluke, predsjednik Josipović odobrio je slanje dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, s posadama i osobljem za desantiranje i spašavanje na vodi. - priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Inače, Hrvatska je uvijek pomagala Bosni i Hercegovini, kroz razne vidove pomoći. Od prihvata stotina tisuća izbjeglica u vrijeme kad je njezin veliki dio teritorija bio okupiran, naoružavanjem HVO-a i Armije BiH, do pomoći u oslobađanju države od agresora.

Prisjetimo se prošloga ljeta i slanja kanadera za gašenje požara na području Jablanice i Konjica...

Za sve to, Hrvatska je od raznoraznih političkih elita iz Sarajeva redovito bila optuživana da je izvršila agresiju na BiH. Valjda će ova pomoć biti protumačena kao pomoć, bar zbog onih jadnih ljudi koji su ostali bez svojih domova kao i onih kojima je voda pričinila veliku štetu na imovini.

S prvim suncem ponovno očekujmo priču o agresiji jer danas su raspisani Opći izbori u BiH.

Nema za spašavanje, ali ima za vozikanje Bakira Izetbegovića

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, ministar obrane Zekerijah Osmić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Ante Jeleč danas su pomoću helikoptera obilazili područja poplavljena poplavama.

Kako je potvrđeno agenciji Anadolija iz Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, izaslanstvo helikopterom Oružanih snaga obišla je Zenicu nakon čega su krenuli prema Maglaju.

"Nadlijećemo Zenicu i krenut ćemo prema Maglaju. Pokušat ćemo sletiti", rečeno je za Anadoliju iz Ureda Predsjedništva BiH.

A šta reći? Koju posluku porati? Kome? Onima koji vide, a nečuju. Onima koji vide, a nečuju, a slušaju ... vide, a ne ... Onima koji gledaju, a nečuju ... nevide!

Brotnjo.info