FOTO  Agonija koja traje već 10 godina: Uklonjeni transparenti prevarenih stanara

tuzla

... nije završena iako je započeta još 2007. godine. Ogorčeni stanodavci pripremili su krivičnu pijavu protiv izvođača radova - firme Giprom i Direkcije za izgradnju.

Stanodavcima, odnosno kupcima stanova u zgradi „15 Maj" kraj njihove agonije se ne nazire posebno nakon što su ih Uprava za indirektno oporezivanje i Porezna urava obavijestile da je ova zgrada zapravo pod hipotekom.

Brojni stanodavci, kako piše Tuzlanski.ba, izgubili su povjerenje u pravosuđe jer iako je kriminal očit, odgovornih još uvijek nema. Stanodavaci su ranije još najavili ispisivanje transparenata na zgradi, a neki od njih su i ušli u stanove kako bi spasili svoju imovinu.

Na zgradi su osvanuli transparenti sa natpisima: "Tužilaštvo šuti, gdje su naše pare" i "Hvala gradonačelniče, niste ispunili obećanje!". Jedan od kupaca stanova poslao je fotografije uz komentar: "Toliko o slobodi izražavanja nezadovoljstva kupaca. Jedan transparent su uspjeli skinuti ali ovaj je bio samo u pokušaju skidanja".

Javno iskazivanje nezadovoljstva kupaca je okončano u rekordno brzom roku, u kojem roku će biti riješena agonija koja traje već deset godina i kakav epilog će biti, ostaje da se vidi.