Agenti FBI-ja žele saslušati Jašarevića

Dubravko Čampara, tužitelj Tužilaštva BiH, koji rukovodi istragom o napadu na Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, kazao je za "Dnevni avaz" da jučer nije bilo policijskih pretresa vezanih uz ovaj slučaj, niti novih uhićenja.

Prema njegovim riječima, osoba koja je prekjučer uhićena u Maoči još je u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Odluka u petak

- SIPA ga može zadržati 72 sata, tako da će Tužiteljstvu BiH biti predat u petak - kazao je Čampara, dodajući da se o uhićenoj osobi za sada ne mogu otkrivati nikakvi podaci.

Kako doznaje Dnevni Avaz iz pouzdanog izvora, agenti FBI-ja tražili su da u pritvoru saslušaju napadača na Američko veleposlanstvo u Sarajevu Mevlida Jašarevića. S time je upoznat i tužitelj Čampara. Odluku o tome hoće li pristati da razgovara s istražiteljima FBI-ja donijet će sam Jašarević. Njegova odluka trebala bi biti poznata u petak.

Istraga o terorističkom napadu se nastavlja, a ne isključuju se ni nova uhićenja i pretresi. Posljednji pretresi obavljeni su prekjučer u Maoči, Maglaju i selu Ošve kod Maglaja.