13 UHIĆENIH U SARAJEVU Specijalci s krovova zgrada upadali u stanove osumnjičenih

Policijski auto
...Sarajevske županije i uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-a počeli realizaciju operativne akcije „Treska" na području Sarajevske županije.

U sklopu te akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Sarajevske županije, te je lišeno slobode 13 osoba iz Sarajeva. Privedeni su M. T. (1991.), E. T (1995.), V. J.(1989.), V. V. (1991.) M. P.(1989.) E. M.(1980.), F. V. (1978.), A. B. (1983.), S. P. (1978.), E. P.(1974.), A. M. (1997.), D. H. (1995.) i H. B. (1964.).

Osobe lišene slobode se dovode u vezu sa kaznenim djelom - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su u periodu od svibnja 2017. godine intenzivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Sarajevske županije i šire.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko dva i pol kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „amfetamin", oko dva kilograma materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina vatrenog oružja, municije, jedno privatno motorno vozilo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potiču iz navedenog kaznenog djela.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će biti u zakonskom roku predani uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva.

Asistenciju prilikom realizaciji akcije pružali su i pripadnici MUP-a Sarajevske županije.

Dnevni list