FOTO  Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar stigla na pola puta

biciklistički klub Mostar, biciklisti, biciklisti, biciklo

Nakon jučerašnjeg ugodnog dana za vožnju do Kiseljaka, karavana je danas do 90 kilometara udaljenog Žepča vozila po kišnom vremenu a zadnjih deset kilometara i po jakom pljusku. Međutim to nije poremetilo ozračje među sudionicima, dapače, većim dijelom karavana je bila u pjevačkom raspoloženju.

Karavanu je jutros ispratio načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić Ramljak i bivši član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, a doček u Žepču organizirao je tamošnji predsjednik Biciklističkog kluba Miroslav Ilić. Po dolasku u Žepče sudionici su zapalili svijeće ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču.

Karavnu je na sredini današnje dionice dočekao poduzetnik iz Viteza Franjo Šarić koji za sudionike osigurao okrijepu te im poželio sretan put.

Sutra karavana ide prema Orašju i Županji, dionica je duga oko 140 kilometara.

Na put dug 420 kilometara u ponedjeljak je krenulo 40-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Busovače, Metkovića, Osijeka i Vukovara i Žepča.

Pokrovitelji karavane su predsjednik FBiH Živko Budimir, Sportski savez Grada Mostara i Grad Vukovar.

Cilj karavane je unaprijediti prijateljske odnose između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te odavanje počasti svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 54. godine, a najmlađi 9. godina,

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva