FOTO  Biciklisti iz BiH i Hrvatske stigli u Kiseljak

vukovar mostar, Vukovar, Mostar, biciklist, biciklistički klub Mostar, biciklisti
Karavanu koja organiziraju Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. a ispratio ju je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Unatoč najavljenom kišnom vremenu karavanu je cijelim putom pratilo sunce da bi tek na kraju na ulazu u Kiseljak počela padati sitna kiša.

Karavanu je prvo u Jablanici dočekao vlasnik pekare Putnik Skender Zikrija koi je sudionike karavane počastio svojim proizvodima, a potom su bicikliste u Tarčinu dočekali članovi BK Lepenica nakon čega su zajedno sitgli u Kiseljak gdje su zajedno s načelnikom Kiseljaka Mladenom Mišurićem Ramljakom, predstavncicima BK Kiseljaka i Udruge specijalne policije Munje Kiseljak zapalili svijeće ispred središnjeg spomen obilježja u centru grada.

Karavana će ujutro krenuti prema Žepču.

Na put dug 420 kilometar krenulo je 40-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Busovače, Metkovića, Osijeka i Vukovara i Žepča Posavine.

Pokrovitelji karavane su predsjednik FBiH Živko Budimir, Sportski savez Grada Mostara i Grad Vukovar.

Cilje karavane je unaprijediti prijateljske odnose između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te odavanje počasti svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

 

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 54. godine, a najmlađi 9. godina,

Tijek same karavane može će se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva.

U organizaciji biciklističke karavne još sudjeluju: BK Lepenica, BK Kiseljak, BK Žepče, BK Vukovar, te BK Županja.