Baka Manda (75) na rubu suza: Bojim se da ću morati u zatvor

04.08.2014

Baka Manda (75) kaže da su joj agenti H1 Telekoma podvalili ugovor, a da ona to nije znala te sad od nje traže 1293 kn. Mora platiti i 935 kn odvjetničkih troškova.

Bojim se zatvora, ali nemam izbora i moram platiti, a nemam odakle. Prevarili su me, na rubu suza kaže Manda Furundžija (75) iz Eminovaca kod Požege. Kaže da joj je agent H1 Telekoma u studenom ušao u kuću i uvjeravao je da će plaćati manje račune za telefon.

Na prevaru je uzeo njenu osobnu i ispunio formular, a navodno se i potpisao umjesto nje jer je ona nepismena. Kad je Mandin telefon prestao raditi, sin je otišao u poslovnicu T-coma, gdje su mu objasnili da je u tijeku prelazak na H1 Telekom.

Račune za H1 Telekom nisam dobivala jer sam u međuvremenu promijenila adresu stanovanja - kaže Manda. H1 Telekom je pokrenuo ovrhu. Traže 1293 kune, a Manda treba platiti i 935 kuna odvjetničkih troškova. U H1 Telekomu kažu da su ugovor s Mandom sklopili 5. rujna 2013.

Nije vidljivo da je bilo nepravilnosti. Korisnica nije zvala službu za korisnike radi prigovora. Usluga se koristila do 30. siječnja ove godine, ali ni jedan račun nije plaćen te su joj nakon opomena onemogućili pozive.

Izvor: 24sata.hr


loading...