Strpala u džep 70.000 eura, a djecu ostavila da gladuju!

Tanja Jeftić, kamp, prijevara
Tanja Jeftić (42) iz Niša uhićena je zbog sumnje da je prisvojila 70.000 eura koje je naplatila od roditelja 350 djece iz cijele Srbije za njihov boravak u ljetnom sportskom kampu „Aleksandra" u grčkom gradu Kavala.
Policija je u posljednjem trenutku spriječila da preksinoć za put Kavale otputuje grupa od 250 mališana, jer je potvrdila da njihov boravak u kampu nije plaćen, a iz istog razloga kod kuće će ostati 100 mladih sportaša čiji je boravak u Kavali ugovoren do 12. kolovoza. Najgore je prošla grupa od 180 djece koja su već bila u kampu jer im je vlasnik uskratio po jedan obrok, budući da Tanja nije izmirila cjelokupne troškove niti im platila povratak u Srbiju. Grupa od 180 djece stigla je jučer popodne iz Kavale u dva autobusa jedne turističke agencije iz Niša. U svoje domove stiglo je 150 djece iz Knjaževca i 30 iz Ništa.

Uzbuna u Nišu

Niška policija rekla je da je Tanja preko sportskih klubova i škola organizirala odlazak djece u kamp u Kavali, naplaćujući 200 eura po djetetu, ali da je novac zadržala za sebe.

Ona je zaista imala ovlaštenje tog kampa i do sada je organizirala put za 600 djece iz cijele Srbije u Grčku. Problemi su počeli tijekom boravka posljednje grupe od 180 djece, jer nije izmirila u potpunosti obaveze prema vlasniku. On je rekao da je Tanja imala rok da do petka u 13 sati plati preostali dio za tu grupu i cjelokupan iznos za 250 djece koja bi u petak uvečer, da je sve bilo u redu, krenula za Kavalu. Kako to nije učinila, policija je spriječila njihov odlazak jer ne bi ni bili primljeni u kamp.

Uhićenje Tanje Jeftić izazvalo je pravu uzbunu u Nišu, odakle je i najveći broj oštećenih. Roditelji i uplakana djeca dolazili su do Policijske uprave raspitujući se je li točno da je Tanja uhićena.

Nije mi do 200 eura, već sam ih prežalio, nego mi je žao djeteta. Kao da je nešto predosjećala, jutros se prekrstila i rekla: „Daj bože da odemo u Kavalu." Otkako je čula da je sve bila prijevara, ne prestaje da plače - rekao je jedan od roditelja.

Drugi Nišanin priznaje da je jedva skupio tih 200 eura.

Nemamo novca da svi odemo na more, pa smo odvajali po 20 eura mjesečno da bi poslali kći. Užasno se osjećamo jer drugih novaca nemamo da je pošaljemo na more - kaže otac prevarene djevojčice. Kako saznajemo, Tanja je naslutila da će biti uhićena, pa je otišla kod odvjetnika, gdje ju je policija i pronašla.

Potrošila sav novac

Priznala je da nije platila grčkom partneru boravak djece u kampu, ali branila se da je u međuvremenu povećao cijenu aranžmana. Međutim, nije objasnila zašto novac nije vratila kad već nije htjela da nastavi suradnju s kampom. Sumnjamo da je novac već potrošen, jer nije imala čak ni 3.000 eura, koliko je trebalo da plati za njihov prijevoz nazad.

Izvor: Kurir