Wagner i Martina Ivanković najuspješniji sportaši Širokog Brijega

sport, Široki Brijeg

Najuspješniji športaš za 2009. godinu u Širokom Brijegu je Santos Logo Wagner nogometaš Širokog Brijega jedan od najzaslužnijih za ovosezonsku jesensku titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Najuspješnija športašica Širokog Brijega treću godinu zaredom je Martina Ivanković iz Atletskog kluba Široki Brijeg. Najznačajniji rezultati Martine Ivanković u 2009. godini su prvo mjesto na 60 metara prepone na Dvoranskom juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, prvo mjesto na županijskim igrama u Ljubuškom i prvo mjesto na ekipnom juniorskom prvenstvu Hrvatske nastupajući za Atletski klub ASK Split.

sport,Široki Brijeg

Tradicionalni izbor športaša godine općine Široki Brijeg, koji se održao u hotelu Park, u organizaciji Športskog saveza općine Široki Brijeg prigodnim riječima je otvorio pokrovitelj izbora Općinski načelnik Miro Kraljević koji je između ostalog istaknuo da se širokobriješki šport još jednom pokazao kao najbolji promotor Širokog Brijega ne samo u Bosni i Hercegovini nego i diljem Europe. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza Josip Bevanda i Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša. Nagradu za najuspješniju momčad u 2009. godini, HKK Široki HT Eronet prvaka Bosne i Hercegovine, iz ruku Mladena Kvesića prodekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru primio je Ante Suton direktor HKK Široki HT Eronet koji se u ime najuspješnijih športaša Širokog Brijega zahvalio ocjenjivačkom žiriju i Športskom savezu općine Široki Brijeg na dodijeljenim priznanjima. Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa dobili su dr. Vlatko Krešić koji je svojim medicinskim savjetima i stručnošću 40 godina na usluzi športašima i športskim klubovima u Širokom Brijegu i Mario Marušić doajen športskog novinarstva u Širokom Brijegu, 20 godina aktivni nogometaš, 30 godina karijere novinara i športskog djelatnika, Glasnogovornik Nogometnog kluba Široki Brijeg i ravnatelj Radio postaje Široki Brijeg.

sport,Široki Brijeg

Najuspješniji športaš junior u prošloj godini je Zdenko Bilać iz Nogometnog kluba Široki Brijeg, a za najuspješniju športašicu juniorku u prošloj godini je proglašena Antonija Martinović iz Atletskog kluba Široki Brijeg.  Nada godine u kategoriji djevojčica do 14 godina je Helena Soldo iz Šahovskog kluba Široki Brijeg, a kod dječaka Marko Gugić iz Teniskog kluba Set. Za najuspješnijeg trenera u prošloj godini je proglašen Danijel Vučić trener Karate kluba Široki Brijeg. Priznanje je dodijeljeno i glavnom sponzoru Izbora športaša godine sportskoj kladionici Millenium. Priznanje pobjedniku malonogometne Lige mjesnih zajednica Mjesnoj zajednici Kočerin je uručio Nedjeljko Bokšić predsjednik Općinskog vijeća Široki Brijeg.  Posebna priznanja za postignute rezultate i promicanje športa u 2009. godini dobili su: Zoran Hrkać iz Streljačkog kluba Alfa, Ivan Soldo član Kickboxing kluba Široki Brijeg i Damir Daka Ljubić iz Auto moto kluba Rebac.  
Izbor športaša godine svojim nastupom su uveličali Širokobriješki dukati i voditeljski dvojac Marinko Karačić i Mario Marušić. Športski savez općine Široki Brijeg, još jednom je dokazao da je najuspješniji Športski savez u Bosni i Hercegovini jer je besprijekorno organizirao još jedan izbor za najboljeg športaša, športašice i momčadi godine.