Velika dvojba koju nije lako riješiti: Valentinovo ili utakmica zbog koje će svijet stati?

Liga prvaka, Real Madrid, PSG, Liverpol, Porto
Za sve zaljubljene ljubitelje nogometa srijeda donosi veliku dvojbu. Valentinovo ili nogometna ljepotica, okršaj Real Madrida i PSG-a u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Hoćete li se odlučiti za ljubav prema nogometnoj igri ili partnerici/partneru? I nikada nije lako objasniti zašto se uvijek odlučite gledati nogomet s prijateljima.

Nastavak elitnog natjecanja Starog kontinenta donosi nekoliko sjajnih dvoboja, ali svi oni će ostati u sjeni okršaja Reala i PSG-a, branitelja naslova i prvog izazivača. Okršaja Cristiana Ronalda i Neymara.

Real je jedini uspio obraniti titulu, a imali li snage za treću titulu u nizu, teško je pitanje. U Primeri ne stoji najbolje, a u Kupu Kralja je već bivši. Sezonu će pokušati spasiti u Ligi prvaka.

"Naši rezultati ove sezone ne odgovaraju našim ambicijama. Ja sam odgovoran jer sam šef," kazao je Realov strateg Zinedine Zidane. Španjolski mediji već danima pišu kako Zidane protiv PSG-a igra za svoju budućnost na klupi Los Blancosa. Međutim, Francuz to gleda na drugačiji način.

"Znam da ovo neće trajati cijeli život. Ne opterećujem se stvarima u budućnosti, razmišljam jedino o onome što je ispad nas, a to je PSG. Parižani iz godine u godinu igraju sve bolje. Mijenjaju se, imaju nevjerojatnu godinu," kazao je.

PSG uvjerljivo vodi u Le Championnatu, a u 25 kola Parižani su zabili 76 golova. U domovini nemaju dostojnu konkurenciju. No od pobjede protiv Bayerna nisu niti imali pravi test.

"Ova utakmica će biti u fokusu čitavog svijeta. To je moglo biti i finale. Vjerujemo u sebe i spremni smo na izazove koji slijede," kazao je trener pariškog sastava Unai Emery.

Dvoboj Real Madrida i PSG-a mnogi s nestrpljenjem iščekuju i zbog sudara dvojice nogometnih čarobnjaka Cristiana Ronalda i Neymara. Brazilac će ponovo igrati protiv starog rivala, ali i protiv kluba koji ga želi u svojim redovima.

Cristiano Ronaldo je vodeći strijelac LP ove sezone s devet golova, ali i ukupno sa 114 pogodaka. U posljednje vrijeme se probudio i u Primeri, a kada je CR7 u formi onda je Kraljevski klub na Santiago Bernabeu favoriti protiv bilo koje momčadi na svijetu.

"Bit će to teška utakmica, jer igramo protiv velike momčadi i odličnih igrača. Međutim, i mi imamo jaku momčad i puno iskustva igranja u ovom natjecanju. Ako želimo izboriti prolaz u četvrtfinale, moramo odigrati dvije savršene utakmice", rekao je Portugalac. Luka Modrić startat će od prve minute, dok će Mateo Kovačić priliku tražiti s klupe za pričuve.

Neymar je prošlog ljeta napustio Barcelonu i za 222 milijuna eura preselio u Pariz. U 27 nastupa u dresu PSG-a zabio je 28 golova i igra sjajno. Insajderi tvrde kako u prvim danima u PSG-u nije bio sretan. Shvatio je kako je pariški klub organizacijski ipak razina niže od Barcelone, kvaliteta lige je osjetno slabija nego u Primeri, a osjetio je i neprijateljstvo u svlačionici.

"Međutim, sada više nema sporova u svlačionici PSG-a. Svi problemi su riješeni i Neymar napokon uživa, a tada je najopasniji," tvrdi brazilski novinar Neo Henrique.

Aktualni europski prvak Real Madrid i francuski velikan PSG dosad su igrali šest puta međusobno. Oba kluba imaju po dvije pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Prije dvije sezone igrali su u skupini. Na Parku prinčeva je bilo 0:0, dok je na Santiago Bernabeu Kraljevski klub slavio 1-0 golom Nacha. Igrali su i u četvrtfinalu Kupa Uefa 1993. godine. PSG je u Parizu pobijedio 4:1, a u Madridu izgubio 1:3.

"Znamo kako igrati protiv Reala. Morat ćemo pružiti savršenu predstavu bez pogrešaka. Ove sezone smo iskusniji. Lanjske utakmice protiv Barcelone bile su nam velika škola," dodao je branič Marquinhos, dok je Angel di Maria dodao: "Jači smo nego prošle sezone. Ne samo u igračkom, već i psihičkom smislu."

U drugom susretu večeri snage će odmjeriti Porto i Liverpool. Do sada su igrali četiri puta međusobno i ‘redsi' nemaju niti jedan poraz. Dva puta su slavili, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Iza Liverpoola je turbulentni siječanj u kojem je upisao poraz od ''fenjeraša'' Swansea Cityja, te ispao iz FA kupa. U prvenstvu je trenutačno treći bez izgleda za osvajanje naslova prvaka, ali s realnim šansama da izbori Ligu prvaka. Porto je pak, vodeći u prvenstvu s dva boda više od Benfice i Sportinga.

U redovima Porta ima dosta problema s izostancima. Sigurno neće biti Felipea, a upitan je nastup Ivana Marcana, Andrea Andrea i Vincenta Aboubakara, dok kod Liverpoola neće biti suspendiranog Emrea cana. Dejan Lovren je u krugu kandidata za nastup.

gol.hr