U subotu kreće s radom Univerzalna sportska škola "Grude"

HŽRK Ljubuški, Grude, škola
...biti će prvi sastanak te raspored djece po grupama i naravno upis novih članova ! Univerzalna sportska škola namijenjena je...

...dječacima i djevojčicama mlađe dobi, što znači od 6. - 12. godina. U nju se upisuju djeca koja imaju sportske afinitete i koja nisu uključena u sustavni klupski trening. Smisao funkcioniranja Univerzalne sportske škole je da se što većem broju djece uzrasta od 6 do 12 godina omogući svestrani (višestran) razvoj psihofizičkih sposobnosti, osobina primjenom što različitijeg sadržaja, prilagođenog dobi i naravno mogućnostima.

Prije svega, potrebno je da se kroz igru utječe na njihov pravilan rast irazvoj. Djeca tako postaju potencijalna baza za razne sportove i doživljavaju prvo i pravovremeno usmjeravanje ka sportu. Najčešće se rad u klupskim školama temelji na preranom usavršavanju specifičnih znanja i vještina umjesto izgradnje čvrstog temelja  bazičnih motoričko-funkcionalnih sposobnosti i na učenju velikog spektra motoričkih znanja. Ovo je razlog zašto se preporuča Univerzalna sportska škola prije uključivanja u sustavni sportski trening.

Univerzalna sportska škola u svakom slučaju doprinosi da djeca zavole sport, da se vesele igri i natjecanju, da budu zadovoljna, brza i jaka, izdržljiva, sposobna, znatiželjna i prije svega zdrava !  U sportu postoji mjesto za velik broj djece ukoliko se ona pravovremeno i pravovaljano usmjere u sport u kojem mogu postići najbolje rezultate  ! Sve dodatne informacije na broj mob. 063-385-555 ili 063-402-730 !

grude-online.info