Tučnjava hrvatskih i srpskih navijača u Vukovaru

kutina, Nasilje u obitelji, dijete, udarac, zlostavljanje, ubojstvo, suđenje, fatalna viki, paljenje, Nasilje u obitelji, Zagreb, samoubojstvo, dijete, zadar, Pulska policija, prijetio smrću, ravnateljica škole, uhićenje, spolni odnos s djetetom, zakon RH, prava u romskoj zajednici, mlađi od 15 godina, prometna nesreća, pogibija, prometna nesreća, policija, tučnjava navijača, tučnjava, masovna tučnjava, nogomet, prometna nesreća, pogibija, Hrvatska, policija, pozivi, Petar Matić, Zagreb, Utrine , tajnica, Novac, Hercegovina, napad, Hrvatska
Radi se o dva susjedna sela, pri čemu su Svinjarevci nastanjeni većinskim hrvatskim stanovništvom, a Negoslavci srpskim. Na utakmici, koja nijednom od klubova ne znači ništa posebno, okupilo se stotinjak navijača među kojima je bilo i vidno alkoholiziranih. Sve do toga prekida čulo se samo navijanje, šale i uobičajena dobacivanja.

No, koju minutu prije prekida u teren je, s dijela gdje su bili navijači Negoslavaca, ubačena jedna pivska staklena boca. Uslijedilo je naguravanje, a ubrzo i masovna tučnjava u kojoj je aktivno sudjelovalo i nekoliko domaćih igrača. Potuklo se 40-ak osoba, rukama, nogama pa i bocama. Nekoliko izudaranih ležalo je na tlu. Predsjednik NK Mladosti Marijo Ivić kaže kako mu je izuzetno žao radi svega kao i da je na kraju sve završilo još i dobro jer nema teže ozlijeđenih.

- Razlog tučnjave je višak alkohola i neodgovorno ponašanje pojedinaca s obje strane. Ipak, uzrok svemu je to što su gostujući navijači počeli bacati boce na teren. A bilo je ondje i žena i djece. Dobro je da nitko nije ozlijeđen, kaže Ivić. U Negoslavcima kažu da je osiguranje moralo biti kvalitetnije i brojnije kako bi se spriječilo takvo što. - Na isti dan bila su oba Uskrsa i bilo je i jednih i drugih pod utjecajem alkohola. Mislim i da je policija mogla takvo što očekivati. Žao mi je zbog svega, no to će za oba kluba biti dobra škola za ubuduće. Naša dva kluba inače imaju korektne odnose, rekao je član uprave i načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov. Policija je nakon prekida utakmice uzela izjave od više osoba. Utakmica će biti registrirana prema pravilima natjecanja, dok će o mogućim kaznama odlučiti disciplinski sudac lige.

Večernji list