Na teniskom turniru u Mostaru pobjede odnijeli Francuz Sean Cuenin i Tara Wurth iz Hrvatske

tenis, turnir

U Teniskom klubu Mostar,završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF a igrao se pod nazivom „Mostar Open 18&U 2019“.

Turnir je počeo u nedjelju 15.09.2019 godine. Rang turnira je od ove godine 3 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 15 i 16 rujna a glavni turnir je počeo u utorak 17 rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovao 30 juniora i 23 juniorke, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

U glavnom turniru su nastupili:
- Muška konkurencija 32 igrača (13 zemalja)
- Ženska konkurencija 32 igrača (12 zemalja)

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, SVK, RUS, AUT, ROU, GER, DEN, GBR, NED, USA, ITA, HUN, SUI, CZE, GRE,SWE (ukupno 19 ).

Najviše sudionika je bilo iz Hrvatske i to 19, i iz BiH 12, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Slovenija i Srbija pa dalje, ostale zemlje.

Format turnira je bio na kosturu :muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se,Sean Cuenin (FRA) i Vanja Dobrnjac (SRB). Slavio je Sean Cuenin rezultatom: 6:4; 6:2.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Tara Wurth iz Hrvatske i Natalia Szabanin iz Mađarske . Pobijedila je Tara Wurth rezultatom: 3:6, 6:2, 6:3.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se parovi :Borna Devald i Mili Poljičak iz Hrvatske , sa parom Lukas Palovic i Lukas Pokorny iz Slovačke. Slavili su Palovic i Pokorny rezultatom : 63; 26;(10-2).

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale: Bianca Behulova iz Slovačke i Luca Janoši iz Mađarske, protiv ,Victorije Boroduline iz Rusije i Tare Wurth iz Hrvatske. Pobijedile su Borodulina i Wurth, rezultatom : 61; 61.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: pobjedniku 60 bodova, finalisti 36, polufinalisti 18,červrtfinalisti 10, i 5 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.