Marin Čilić u Međugorju: Jako je bitna vjera u Boga, da se možete osloniti kada prolazite kroz teže situacije

marin cilic

Hrvatska teniska reprezentacija poražena je jučer na otvaranju Davis cupa. Bolja od njih bila je Rusija. Možda bi Hrvatska bolje odigrala da je s njima u Madridu bio još jedan Međugorčanin Marin Čilić. On se oporavlja od ozljede koljena, a dio odmora i rehabilitacije proveo je i u rodnom Međugorju. Bila je to prilika da posjeti Radio Mir Međugorje, gdje ga je ugostio Velimir Begić. Nakon za njega loše sezone kazao je kako su i porazi jako bitni za napredak u tenisu.

-Nije lako kad se nađete tako negdje daleko, pogotovo ako ste trenirali jako naporno i imali duge pripreme, a rezultati ne idu u željenom smjeru. To dosta utječe i na psihu, a u takvim situacijama vjera je jako, jako bitna… da nastavite vjerovati u sebe, ali jako je bitna i vjera u Boga, da se možete osloniti kada prolazite kroz teže situacije i, naravno, nadati se da će stvari biti bolje. Sezone i godine mogu biti s puno uspona i s puno padova, ali ne smije se gubiti vjera, kazao je Marin Čilić, koji se osvrnuo i na svoj humanitarni rad. On je prije tri godine dobio i nagradu ATP Toura Arthur Ashe za svoj humanitarni rad.

-To mi je uvijek bila želja. Kad se sjetim svojih početaka i tadašnjih uvjeta. Želim vratiti djeci koja nemaju dobre uvjete. Ove godine smo velike stvari napravili na Šalati u Zagrebu s projektom ”Gem, set, Hrvatska”, a u tijeku je i natječaj za mlade talente iz sporta, glazbe i prirodnih znanosti, kazao je Čilić, koji je prošle godine i povećao broj stipendija nakon što je pročitao motivacijska pisma mladih talenata. I za sljedeću godinu najavio je humanitarni spektakl ”Gem, set, Hrvatska”. Opširnije o prijavama na stipendije možete doznati na njegovoj službenoj web stranici marincilic.com.

Govorio je Marin i o tenisu. Oporavak od ozljede koljena dobro napreduje i već u prvim danima 2020. godine nastupit će na novom natjecanju ATP Cup u Australiji, a potom slijedi i Australian Open.

-Sezona nije bila onakva kakvu sam očekivao i kakvu su očekivali svi moji navijači. Čvrsto vjerujem da će sljedeća godina biti puno bolja i da ćemo se svi više veseliti. Volim taj početak godine u Australiji. Hrvatska zajednica je brojna. Ima dosta naših navijača. Tradicionalno početkom godine znam igrati odlično. Kad kod nas krene zima lijepo se snađemo na toj vrućini, dosta je slično našoj hercegovačkoj vrućini sa suhim zrakom i osjećam se kao doma, kazao je Čilić najavivši i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje bi mogao nastupiti sa svojim sumještaninom i kumom Ivanom Dodigom. Njih dvojica su na OI bili blizu medalje. Igrali su četvrtfinale parova u Londonu, a to je jedina medalja koja nedostaje Međugorju. Detaljnije o svemu ovome možete poslušati u audiozapisu.