"Samo je Grčka ozbiljan protivnik"

Hrvatsku je ždrijeb konačno pomazio. Pod svodom Palače kulture i znanosti u Varšavi dodijeljena nam je skupina u kojoj se nalaze Grčka, Izrael, Latvija, Gruzija i Malta. Sve odreda reprezentacije kojih se Hrvatska ne smije pribojavati.

"Ne bježimo od statusa favorita. No, tik do nas i po Fifinoj ljestvici i po statusu je Grčka. Opasna su reprezentacija, plasirali su se na Svjetsko prvenstvo nauštrb Ukrajine, a potonji su pak nama zatvorili vrata puta u Južnoafričku republiku", prokomentirao je hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Najveće strepnje prije posljednjeg kruga izvlačenja imao je kod skupine C u kojoj su se već nalazile Srbija i Slovenija.

"Hrvatska ima momčad koja može pobijediti svakoga. No nisam želio igrati sa susjedima, tko zna kako bi taj 'nogomet' izgledao", pojasnio je.

Najveći će suparnik "kockastima" biti Grčka na čelu s Ottom Rehhagelom. Što može reprezentacija koja je 2004. godine u tek trećem nastupu na velikom natjecanju senzacionalno osvojila naslov prvaka Europe?

"Grci se mogu podičiti sjajnom taktikom. Disciplinirani su, a Rehhagel im je velika lokomotiva. Smatram da ostale momčadi nemaju prevelike izglede, uza sve dužno poštovanje. Bit će nam tek sparing partneri."

"Možda i Latvija može biti opasna, no s njima se nikad ne zna. Mi ne smijemo i nećemo previše analizirati suparnike, već ćemo se koncentrirati na sebe i svoju igru. Moramo se plasirati u Ukrajinu i Poljsku, ispadanje bi bilo ogroman neuspjeh i debakl."

Antonija Pavlić I sportnet.hr