Zrinjski porazio aktualnog prvaka BiH pred više od 2000 gledatelja u Banja Luci!

HMRK Zrinjski, HMRK Zrinjski
Susret se sinoć u 18:00 odigrao u dvorani Borik pred oko 2100 gledatelja koji su dali fanatičnu podršku u drugom dijelu utakmice. Domaćini su bolje otvorili utakmicu te u nekoliko navrata vodili i 3 razlike u prvih sedam minuta igre. Ipak, tada se na vratima Plemića budi Goran Anđelić koji je zaključao svoja vrata te do kraja utakmice skupio 15 obrana.

Zrinjski prebacuje u brzinu više te sjajnom igrom u obrani i napadu dolazi do vodstva od dva razlike, 10:12, čime se otišlo na poluvrijeme.

Domaćini ponovno bolje otvaraju i drugi dio utakmice te se u zadnjih 15 minuta ušlo u egal završnicu u kojoj su se izmjenjivala vodstva. Pri rezultatu 21:21, Filip Vistorop pogađa bombu s deset metara u samo rašlje gola vratara Ljubišića. Domaći u nastavku ponovno izjednačuju te se u zadnji 90 sekundi ulazi s rezultatom 22:22.

RK Borac m:tel se dobro držao u obrani u posljednjim trenucima, ali onda od nikud Mislav Grgić vuče udarac s poda koji je zadao posljednji pečat ovom derbiju i postavio konačni rezultat za 22:23!

Najbolji u redovima Zrinjskog bili su Vedran Delić s osam golova, Filip Vistorop s pet, Robert Kožulj s četiri, Marijan Marić i Mario Babić s dva pogotka te s po jednim Dragan Šoljić i Mislav Grgić. Na vratima je sjajan bio Goran Anđelić s 15 obrana te Željko Kozina koji je obranio jedan sedmerac. Posebno vrijedi istaknuti cijelu obranu jučer u kojoj je jednu od ključnih uloga odigrao i Nikola Ivanović.