Ždrijeb EP-A 2016.

Domagoj Duvnjak, handball-planet, Najbolji rukometaš 2013, glasovanje, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, Igor Vori, Slavko Goluža, rukomet, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, Europsko prvenstvo u Danskoj, Hrvatska, bjelorusija, rukomet, Europsko prvenstvo u Danskoj, kauboji, Slavko Goluža, rukometna reprezentacija hrvatske, Hrvatska, rukomet, Domagoj Duvnjak, titula, Domagoj Duvnjak, Slavko Goluža, SP u Kataru, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, kauboji, rukomet, Katarina Zovko Ištuk, Hrvatska, rukomet, hrvatski rukometaši, kauboji, rukomet, rukomet Hrvatska, rukomet, kauboji,  ždrijeb za EP, rukomet, Hrvatska, Argentina, argentina-hrvatska, Olimpijske igre, rukomet, Olimpijske igre, Hrvatska zemlja, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, rukometaš, Domagoj Duvnjak, EP rukomet, kauboji, hrvatska rukometna reprezentacija
Hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu, koje će se od 15. do 31. siječnja sljedeće godine održati u Poljskoj, igrat će u skupini s Islandom, Norveškom i Bjelorusijom.

Tako je odlučio ždrijeb održan u Krakovu, gradu koji će biti domaćin jedne od skupina, ali i završnice Europskog prvenstva. Hrvatski rukometaši mogu biti zadovoljni ždrijebom, štoviše, u dobroj je mjeri ždrijeb bio baš onakav kakav su naši rukometaši, izbornik, ali i rukometna javnost priželjkivali. Iz druge skupine Hrvatskoj je za suparnika dodiljen Island, s kojim će naši rukometaši u Katowicama otvoriti turnir. Bjelorusija je u konkurenciji Rusije, Njemačke i Makedonije bila najslabije rangirana reprezentaacija iz treće jakosne skupine, a Norvežani, koje je izvukao hrvatski reprezentativac i član poljskog Kielcea Ivan Čupić, mnogo su bolji odabir od, primjerice, Srbije i Slovenije, koje su također bile u četvrtoj jakosnoj skupini, ali i svakako kvalitetnija od Crne Gore. Koliko treba biti oprezan, pokazale su i kvalifikacije za predstojeći EP, u kojima je Hrvatska poražena od Norveške na njihovu terenu, a prilično su nas Skandinavci namučili i u uzvratu u Varaždinu.

Od ostalih skupina svakako je zanimljiva skupina A, u kojoj su Francuska, domaćin Poljska te Srbija i Makedonija. Neizvjesnost će ponuditi i C skupina, u kojoj su Španjolska, Švedska, Njemačka i Slovenija. Danska je nositelj skupine D, u kojoj su još Mađarska, Srbija i Crna Gora.