FOTO  Završnica rukometnog Kupa u Mostaru: Zrinjski jedini kandidat !?

Zrinjski-Bosna
Nakon povijesnog uspjeha i velike euforije koja je zavladala u Mostaru, te nakon proslavljene pobjede, HMRK Zrinjski jučer je podnio službenu kandidaturu Rukometnom savezu BiH za domaćinstvo završnice Kupa BiH u Mostaru, javlja Prvi.tv.

Osim Zrinjskog u polufinale Kupa BiH dalje su prošli RK Borac, RK Maglaj, dok aktualni prvak HRK Izviđač još nije odigrao uzvratnu utakmicu na domaćem terenu protiv RK Konjuh.

Prema kalendaru koji je utvrđen u RS BiH, Kup bi se trebao igrati početkom lipnja 2017. godine.

„Rukometna euforija koja je zavladala u Mostaru dobrim rezultatima Zrinjskog od početka sezone 2016/17 s punim pravom možemo reći kako smo se zasluženo izborili za ulazak u Final Four Kupa BiH. Cijela ova godina će biti obilježena 25. godišnjicom osnutka HMRK Zrinjski Mostar i stoga s punim pravom možemo reći kako imamo uvijete održati završnicu Kupa BiH u Mostaru. Stoga vam mogu potvrditi kako je Uprava HMRK Zrinjski danas podnijela službenu kandidaturu", izjavio je za Prvi.tv potpredsjednik Upravnog odbora HMRK Zrinjski, Branislav Stojkić.

HRK Izviđač je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u Živinicama svladao Konjuh s četiri gola razlike (30:26), a u iščekivanju uzvratne utakmice u Ljubuškom i mogućnošću prolaska u Final Four, član Uprave HRK Izviđač, David Grbavac je izjavio sljedeće:

„HRK Izviđač kao aktualni prvak BiH i sudionik SEHA lige, nema ništa protiv da se završnica Kupa BiH organizira u Mostaru i ukoliko prođemo u Final Four nismo se planirali kandidirati za domaćinstvo Kupa."

Nakon pobjede RK Borac nad aktualnim osvajačem Kupa BiH, RK Vogošća Poljine Hills, direktor banjalučkog kluba, Vladimir Branković ekskluzivno je za Prvi.tv kazao:

„Čestitam Zrinjskom na ulasku u Final Four i mi nemamo ništa protiv organizacije završnice Kupa u Mostaru. Budući da smo mi bili domaćini prije dvije godine, a prošle godine se završnica održavala u Vogošći, po nepisanom pravilu završnica ovogodišnjeg Kupa trebala bi pripasti jednom od hrvatskih predstavnika. Ne sumnjamo kako će naši prijatelji iz Mostara vrhunski organizirati Kup jer su ovu sezonu na najbolji način pokazali kroz marketing i ulaganja kako se u rukometu dolazi do boljih rezultata."

Iz RK Maglaj nam nisu potvrdili predavanje svoje kandidature:

„Mi još uvijek nismo službeno dobili ničiju kandidaturu za domaćina. Ja kao pojedinac ne mogu vam potvrditi hoće li RK Maglaj podnijeti kandidaturu, o tome će odlučiti Uprava kluba", rekao je za Prvi.tv glavni tajnik RK Maglaj Faris Habibović.