Veliko pojačanje za Zrinjski; Darko Martinović se vraća u matični klub?!

...bivšeg bh. reprezentativca, desnog vanjskog Darka Martinovića.

Iskusni Martinović bi eventualnim dolaskom pokrio dosadašnje gubitke u sastavu, ali i svojim iskustvom donio novu dimenziju mladoj momčadi.

"Martinović nije produžio ugovor sa švedskim Kristianstadom iako je imao ponudu za to, kao ni prihvatio angažman u UAE i sada trenira s nama. Njegova želja je vratiti se iz osobnih razloga, ali vidjet ćemo hoće li se uspjeti dogovoriti uvjeti. Interes je obostran, ali je klub u teškoj situaciji. Nadam se da će biti naš igrač jer bi nam bio veliko pojačanje", rekao je trener Zdravko Medić za Dnevni list.

Martinovićev matični klub je Zrinjski, a kasnije je nastupao za Izviđač (Ljubuški), Bosnu (Sarajevo), španjolske Octavio Pilotes Posada i Labaro Toledo te švedski Kristianstad. Skupio je 71 nastup u dresu reprezentacije BiH.

Momčad je od ranije oslabljena odlascima Daria Zadre (Francuska), Danijela Arapovića (Turska) i Damjana Šarca (Izviđač), dok je u klub stigao Dinko Dodig iz Međugorja.

Pripreme remete i izostanci dva lijeva vanjska, Mirka Hercega koji je morao pauzirati tri tjedna jer mu je napuknula tetiva u palcu, dok Ante Grbavac nastupa za hrvatsku U-19 reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj (u posljednjem meču protiv Argentine je zabio 6 golova). Osim toga, zbog posla Medić rijetko može računati i na srednjeg vanjskog, Bernarda Mandarića.

"Zbog toga smo prvu pripremnu utakmicu s Izviđačem (3 x 20 minuta) odigrali s ciljem pružanja šanse mladima kako bismo vidjeli koliko se možemo osloniti na njih. Važno je da među ostalima nema ozljeda i da su zdravi", dodaje Medić.