Vedran Delić: Pozivam Ultrase da nam pomognu

Zasluge za dobar plasman idu cijeloj ekipi, ali po igrama i postignutim pogocima od ostalih ističe se Vedran Delić.

Kako komentiraš učinak Zrinjskog u ovim prvim kolima?

Što da kažem nego samo same pohvale cijeloj momčadi. Radili smo veoma dobro, bilo je naporno ali kada se radi sa željom i smiješkom onda dođu i rezultati. Zadovoljni smo i isplatio nam se sav trud i rad koji smo uložili na pripremama.


Da li si očekivao ovako dobre rezultate?

Na početku sezone nije se niko nadao ovakvom startu, ali s vremenom pokazujemo da smo dobra klapa i da možemo jako puno uradit u Premijer ligi, a to rezultati dosadašnji pokazuju.+

Koliko može Zrinjski u prvenstvu, da li je to borba za vrh ili ćemo opet strepiti za opstanak?

Zrinjski može dosta toga da uradi, ali opet ne valja sada da govorimo da idemo na prvaka. Ima do kraja još puno utakmica, ali mogu obećat da se ove godine neće strepit za opstanak u Premijer ligi jer to ova ekipa ne zaslužuje.

Na početku sezone redovito si najbolji igrač i strijelac, pa možemo li te takvog očekivati u nastavku sezone?

Svaku utakmicu neko se istakne, dosada sam to bio ja, ali to nije moja nego je zasluga čitave ekipe jer igramo svi srcem jedni za druge. Kada je tako onda se mora desit da nekoga krene i bude bolji od ostalih. Valja spomenut i ostale igrače koji su dali svoj maksimum: golman Ante Granić, Bernard Mandarić koji je pravi kapetan, Dario Zadro , Goran Trkulja koji je došao iz banjalučkog Borca, Mirko Herceg, itd. Ako sam koga zaboravio nadam se da se neće naljutiti. Možda vam se čini da ih je puno, ali to je ono što sam rekao da smo dobra klapa i da idemo svaku utakmicu 100% od svojih mogućnosti. Pored svih tih igrača imamo i dobrog trenera Zorana Dokića koji želi i zna raditi sa ekipom mladom kao što smo mi.

Lani si napustio Zrinjski, pa si se na sreću vratio. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Zrinjski sam napustio i prešao u redove RK. Međimurje iz Čakovca. Razloge odlaska treba tražiti u mojoj želji da uradim od rukometa nešto vise, i otišao sam igrati Hrvatsku ligu jer je to dobra i kvalitetna liga, ali nakon pola godine sam se ipak vratio u Zrinjski. Planovi kao i svakom igraču da zaigram u Europi u nekom jačem klubu i nadam se da će mi se želje ostvariti jednog dana. U budućnosti bi volio zaigrati sa mojim rođakom Igorom Anićem, i nadam se da će mi se i ta želja jednoga dana ispuniti.

U petak novo kolo i domaća utakmica , pa možeš li je najaviti?

U petak sa početkom u 18. I 30 igramo na Bijelom Brijegu protiv ekipe RK Krivaja iz Zavidovića koja je trenutno na 4.poziciji u Premijer ligi. Visoka pozicija govori da je to dobra ekipa, ali mislim da nemamo što izgubit i mi idemo da pobijedimo tu utakmicu. Igramo pred našim gledateljima, i moramo dati 100 % svojih mogućnosti i pobjeda će doći sigurno.

Poruka navijačima?

Što reći nego da dođu da podrže ovaj mladi sastav Zrinjskog. Tablica govori da imaju što da vide, a ujedno čestitam Ultrasima jer su najbolji navijači u BiH. Želim im da samo tako nastave, da ustraju u svojim planovima i pozdrav veliki svim navijačima Zrinjskog.

zrinjski.info