Vedran Delić: Bolji smo od Latvije, to smo i pokazali

Vedran Delić
Vedran Delić je debitirao za reprezentaciju u meču sa Austrijom, a u dresu reprezentacije je brilijirao u mečevima sa Estonijom i Portugalom, s druge strane Ovčina je bio sjajan u mečevima sa Latvijom. Delić se u tim mečevima isprofilirao u prvo lijevo krilo reprezentacije, ali sada će Marković biti na slatkim mukama.

Delić iza sebe ima i sjajnu polusezonu u sarajevskoj Bosni, a pohvale za njegove igre stižu sa svih strana. Nažalost on je morao napustiti ovu akciju reprezentacije zbog ozljede koljena, i trenutno se nalazi u Mostaru:

"Trenutno sam u Mostaru i odmaram, ljiečnik je na prvu rekao da je u pitanju meniskus, ali danas imam magnetnu rezonancu, pa ću znati točno što je u pitanju. Ukoliko bude u pitanju ozljeda meniskusa onda ću najmanje mjesec dana biti bez treninga."- govori Delić koji se osvrnuo i na mečeve reprezentacije sa Latvijom:

"Mislim da smo sasvim zasluženo dobili, i da su momci stvarno sjajno odigrali. Pokazali su rukometnu magiju i stabilnost u igri kada je najpotrebnije i ja im ovog puta čestitam. Želim i da nastavimo ovako, jer ovo je stvarno fenomenalna stvar za naš rukomet, sad je na redu meč sa Estonijom koji moramo dobiti, a onda se nadam i da će nas sreća pogledati u doigravanju." - rekao je Delić, a mi mu želimo što brži oporavak i povratak na teren!

BH RUKOMET