Vardar je prvak Europe, Čupić u zadnjoj sekundi srušio Dream Team

RK Vardar, rukometna liga prvaka , europski prvak
moćni PSG 24:23, pobjedničkim golom Ivana Čupića u zadnjoj sekundi utakmice. Ovo im je prva titula prvaka Europe u klupskoj povijesti.

Najbolji igrač utakmice bio je Luka Cindrić koji je majstorski dirigirao igrom Vardara i jedan je od najzaslužnijih za fantastičan rezultat Makedonaca.

Iako su bili veliki autsajder na Final Fouru rukometne Lige prvaka, rukometaši Vardara kreirali su senzaciju u Kölnu i u finalu pobijedili favorizirani PSG za svoj prvi naslov europskih prvaka u povijesti.

Pobjednički gol za Vardar je u zadnjoj sekundi utakmice zabio Ivan Čupić, no ničega ne bi bilo da Luka Cindrić nije odigrao još jednu briljantnu utakmicu. Nakon što je golom u zadnjem napadu polufinala protiv Barcelone donio svojoj momčadi pobjedu, Cindrić je danas bio možda i najbolji Vardarov igrač i jedan je od najzaslužnijih za povijesni trijumf Vardara.

Čupić je zabio tri, kao i Cindrić, ali Luka je izluđivao obranu Parižana, razigravao suigrače i vodio ih cijelo vrijeme prema pobjedi. Vardar je praktički cijelu utakmicu bio u prednosti, osim na kraju prvog i početku drugog poluvremena.

Imali su Makedonci i tri gola prednosti, no PSG je cijelo vrijeme bio tu negdje, da bi desetak sekundi prije kraja uspio izjednačiti. No, onda je na scenu stupio Ivan Čupić, koji je do tog trenutka zabio dva gola iz sedmeraca. Francuzi su očekivali šut iz vana, ali lopta je došla do Čupića koji s krila, preko Omeyerove noge u zadnjoj sekundi zabija za konačnih 24:23.

Podsjetimo, treće mjesto danas je osvojio Veszprem pobjedom nad Barcelonom.

prvi.tv