Uvjerljiva pobjeda Hrvatske na otvaranju EP-a

Domagoj Duvnjak, handball-planet, Najbolji rukometaš 2013, glasovanje, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, Igor Vori, Slavko Goluža, rukomet, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, Europsko prvenstvo u Danskoj, Hrvatska, bjelorusija, rukomet, Europsko prvenstvo u Danskoj, kauboji, Slavko Goluža, rukometna reprezentacija hrvatske, Hrvatska, rukomet, Domagoj Duvnjak, titula, Domagoj Duvnjak, Slavko Goluža, SP u Kataru, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, kauboji, rukomet, Katarina Zovko Ištuk, Hrvatska, rukomet, hrvatski rukometaši, kauboji, rukomet, rukomet Hrvatska, rukomet, kauboji,  ždrijeb za EP, rukomet, Hrvatska, Argentina, argentina-hrvatska, Olimpijske igre, rukomet, Olimpijske igre, Hrvatska zemlja, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, rukometaš, Domagoj Duvnjak, EP rukomet, kauboji, hrvatska rukometna reprezentacija
Prvi su poveli Bjelorusi u trećoj minuti. Nakon dviju Alilovićevih obrana mrežu je zatresao Pukhouski. Osam je minuta trebalo našim rukometašima da izjednače na 2:2, a poveli su 3:2 u desetoj. Štrlek je zabio za 4:2 u 11. Na +4 prednost Hrvatska je otišla u 14. minuti kada je Vori bio precizan za 6:2. Čupić je bio strijelac za 10:5 u 19. minuti, prvo vodstvo od pet pogodaka prednosti. Ponovno smo poveli sa šest razlike u 23., a strijelac je bio Kopljar. Bjelorusi su smanjili zaostatak na 13:9 u trenucima kada smo imali igrača manje jer je Valčić isključen na dvije minute. Na kraju se na poluvrijeme otišlo rezultatom 16:11 za Hrvatsku.

Naši su rukometaši izvrsno otvorili drugo poluvrijeme. S dva su pogotka povećali prednost na 18:11. Međutim, kod 18:12 isključen je Kopljar. Na sreću, to nije poremetilo ritam naših reprezentativaca koji su u 38. minuti poveli 20:12. Za +9 (21:12) zabio je Bičanić u 39., a isti je igrač povisio na +10 (22:12). U 45. minuti Čupić je bio strijelac za veliku prednost od 11 pogodaka (24:13). U 53. minuti poveli smo 29:17, a za +12 zabio je Horvat. Isti je igrač odveo Hrvatsku na +13 (31:18) u 54. minuti. Na kraju, uvjerljiva pobjeda naših.

hrt.hr