Teška tragedija hrvatskog rukometaša: 'Nikad ju neću zaboraviti!'

josip valčić, Karol Bielecki, Hrvatska, Poljska, tragedija
Tragedija se dogodila na beznačajnoj, prijateljskoj utakmici Hrvatske i Poljske u Kielceu 2010. godine. Bielecki je nesretno naletio na Valčićevu ruku, liječnici su mu satima pokušavali spasiti lijevo oko, ali nisu uspjeli.

"Dobro je, izgubio sam samo jedno oko. Naučit ću s time živjeti", uspijevao se tih dana i našaliti Poljak, ali rane su ipak ostale.

Bielecki je sve prihvatio više nego sportski, nakon par mjeseci je nastavio karijeru s jednim okom i danas je opet u sastavu reprezentacije, što dovoljno govori o njegovom životnom podvigu.

Unatoč donekle utješnim okolnosti, Valčić pak i dan danas proživljava taj trenutak i nije mu lako o tome pričati. U razgovoru za Sportske novosti je priznao...

"Ne volim otvarati tu tragičnu priču, ali uvijek kad ga vidim, sjetim se toga. I danas u meni stoji taj ružni dio. Znam da je to sport, znam da se takve stvari događaju, ali kad si ti dio te priče, nije lako", izjavio je Josip i prepričao svoj razgovor s Bieleckim nedugo nakon tragedije.

"Bio je to sasvim korektan razgovor. Rekao mi je da mi oprašta i da uopće nisam kriv, da je to bio nesretan slučaj. Bilo mi je lakše, ali ponavljam, tu tragediju nikada neću zaboraviti. To će zauvijek ostati upisano u meni i pokraj mog imena. Samo, drago mi je što je nastavio igrati, što nisam time ugrozio njegovu karijeru. A i danas igra na vrhunskoj razini", zaključio je Valčić.

Sportski.net/Sportske novosti/T.H.