Svjetski prvak iz Mostara: Nije normalno da Balića i Sulića nema u reprezentaciji

Igor Anić
...i uzeli zlato, nakon što su ranije osvojili europsku i olimpijsku titulu. 

Svjetski, europski, olimpijski prvaci. Što je sljedeće, prvaci svemira?

"Igrali bi i to da ima", odgovorio je Indexu nakon utakmice Igor Anić, rođeni Mostarac koji je s Francuskom osvojio svjetsko i europsko zlato.

"Super je bilo. Držali smo utakmicu pod kontrolom iako su se Katarci dobro borili".

Pravo slavlje Francuze čeka tek po povratku u domovinu.

"Čekali smo pola sata u svlačionici, ali nismo ni pive dobili, ne znam kako se ovdje može proslaviti, ali nadam se da ima municije u hotelu", kaže Anić.

Na pitanje o razočaravajućem rezultatu hrvatskih rukometaša, šestom mjestu nakon ispadanja u četvrtfinalu od Poljske, osvrnuo se na imena koja su nedostajala na Golužinom popisu za Katar, za koja smatra da su mogli pomoći.

"Nedostaju dva-tri igrača koji su po meni jako dobri igrači. Ne kužim ja neke stvari ovako izvana, ali nije normalno da jedan Ivano Balić, koji je jedan od najboljih na svijetu svih vremena, možda ne ove, ali prije dvije-tri godine, da više nije bio u reprezentaciji. Pero Metličić isto prije dvije-tri godine, sposoban je igrati u Francuskoj i Ligi prvaka, a nije sposoban igrati s reprezentacijom. Nema tu ni Sulića, koji je proglašen među najboljim pivotima Lige prvaka. Zašto, ja to ne znam, ali kao igraču mi je žao da ne vidim takve igrače u reprezentaciji. Takve su odluke bile, žao mi je što Hrvati nisu dalje išli, ali očito nisu bili dovoljno dobri da bi pobijedili", zaključio je 27-godišnji Anić.

Međutim, što svjetski prvak zna kada je Goluža rekao da mu igrači poput Sulića nisu bili potrebni.

Index.hr