Stanislav Mucić: Izviđaču je svejedno koje će natjecanje igrati jer se baziramo na mlade snage

stanislav mucić, seha liga, HRK Izviđač
Od natjecanja su već odustali srpski klubovi Partizan i Vojvodina, a i ostali razmišljaju da li da sudjeluju u natjecanju koje ima nestabilnu organizaciju i financijsku konstrukciju.

Ovo nam je potvrdio i Stanislav Mucić, jedan od vodećih ljudi SEHA lige i RK Izviđač MI Grupa.

"Šanse za odigravanje druge sezone SEHA lige su 50:50. Vidjećemo kakvo je mišljenje klubova i ima li smisla igrati natjecanje u kojem se dosta toga ne zna. Na primjer mom klubu Izviđaču je svejedno koje će natjecanje igrati jer se baziramo na mladim snagama iz naše akademije i ostatka BiH, tako da se ekipa može pripremati za bilo koje natjecanje. Nećemo dovoditi specijalna pojačanja ukoliko budemo igrali SEHA ligu. Međutim, drugim klubovima ovakvo stanje bi moglo stvoriti probleme", kaže Mucić.

Prva sezona je definitivno pokazala sa bi SEHA mogla biti natjecanje koje ima budućnost. Međutim, organizacijski problemi su bili očigledni. Klubovi više nisu spremni da troše novac u natjecanju iz kojeg im se ništa ne vraća. Najveći problem su financije, a da li će Udruženje SEHA konačno pronaći sponzora još se ne zna.

"Nažalost, svi smo svjesni da regionalna liga donosi mnogo dobrog sa sportske strane. No, očigledno još nismo pronašli recept kako bi to sve funkcioniralo kako treba. Možda još nismo dorasli ovakvom projektu. Moramo nešto promijeniti ako želimo da liga opstane. Radimo na tome i nadam se da ćemo uspjeti. Vodilja treba da nam bude košarkaška regionalan liga, koja je definitivno uspjela u svojoj namjeri", rekao je Mucić.

Ukoliko sezona 2012/2013. SEHA lige bude igrana naslov regionalnog prvaka braniće skopski Vardar.

Moguće je da će liga brojati 10 klubova ili biti popunjena sa dva kluba sa teritorije Hrvatske, odnosno, Makedonije. Liga će najvjerovatnije izgledati ovako:

Metaloplastika (Srbija), C.O Zagreb i Nexe (Hrvatska), Lovćen (Crna Gora), Tatran (Slovačka), Vardar i Metalurg (Makedonija), Izviđač, Borac i Sloga (BiH).

Ljubuski-online