Sramota za Hrvatsku: Evo kako se Nijemci opraštaju od Ivana Balića!

hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, Ivano Balić, igračka mirovina, oproštaj, wetzlar, Ivano Balić, rukomet, Hrvatska, Ivano Balić, Hrvatska, rukomet, Ivano Balić, Hrvatska, rukomet, Ivano Balić, rukomet, Ivano Balić, rukometni Mozzart, Ivano Balić, Hrvatska zemlja, rukomet, Ivano Balić
u gotovo je svečanoj atmosferi progovorio o Balićevu odlasku u mirovinu, iskazujući mu počast kakvu odbačeni rukometni velikan već neko vrijeme ne uživa u domovini.
U Wetzlaru su zbog Ivana održali posebnu konferenciju za novinare, te izdali priopćenje o konačnom dogovoru s Balićem.

"Ivano nije samo izvanredan igrač, nego i posebna osoba čije kvalitete i karakter ne možete dovoljno nahvaliti. Ivano je došao iz centra svjetskog rukometa u naše malo selo, preuzeo je ulogu vođe i kao lider i kao sportaš. Nakon ovih razgovora je ponovno iskazao svoju podršku klubu", izjavio je Bender, opisujući gotovo svečanu atmosferu u kojoj su vođeni razgovori.

Balić i klub su se dogovorili kako niti jedna strana neće inzistirati na potpisivanju novog jednogodišnjeg ugovora, a Ivano praktički ima odriješene ruke. Karijeru je odlučio završiti u Wetzlaru, a kada, to će ovisiti o njegovom zdravstvenom stanju, ali isključivo o njegovoj procjeni.

"On će sam donijeti odluku kada vidi u kakvom će zdravstvenom stanju biti na kraju lipnja. Ivano sam prema sebi ima jako stroge zahtjeve i ne želi igrati ako to nije na visokoj razini. Igrat će samo ako mu to njegovo tijelo dozvoli. Ako Balić odluči nastaviti karijeru na kraju sezone, bit će to samo u zeleno-bijelom dresu Wetzlara, u suprotnom slučaju je odlučio reći zbogom profesionalnom rukometu", objavili su u njemačkom klubu.

Kako stvari funkcioniraju u Njemačkoj ilustrira i financijski dio priče. U klubu su posebno istaknuli kako Balić kao najskuplji igrač nije nimalo teret za klub, jer je njegov ugovor već osiguran preko sponzora.

Kraljevski tretman koji Balić ima u Wetzlaru ogleda se i u odnosu koji prema njemu ima trener Kai Wandschneider, javno mu tepajući 'mozak moje momčadi'. Nije stoga ni čudo da se Ivano, koji je doslovno odbačen iz hrvatske reprezentacije u 33. godini, u Wetzlaru osjeća kao kod kuće.

Izborniku Slavku Goluži nije bio dovoljno dobar prije godinu dana, ali evo što o Ivanovoj igri danas kaže suigrač Florian Lauch.

"Ivano nam pomaže i svakoga od nas čini boljim igračima".

Sportski.net/T.H.