SP rukomet: Hrvatska - Brazil 26-29

Hrvatska, Brazil
Bila je to utakmica u kojoj Hrvatska nije imala pravo na pogrešku. Pobjeda je donosila nešto lakši put prema polufinalu, ali i osigurala osvajanje najmanje šestog mjesta koje osigurava plasman u kvalifikacije za olimpijske igre u Tokiju što je uoči SP-a označeno kao glavni cilj.

Nažalost, 'kauboji' su odigrali neobjašnjivo loše i upisali težak poraz nakon kojeg će biti iznimno teško ući u borbi za medalje.

Hrvatska je očajno ušla u utakmicu i već nakon 10 minuta je gubila s pet golova razlike, a Brazil je u jednom trenutku imao i +6 (11-5, 12-6). Na odmor se otišlo s brazilskim vodstvom 17-13. Kakva je bila naša igra u prvom poluvremenu najbolje pokazuje podatak kako smo protiv Španjolske u cijelom susretu primili 19 golova, a protiv Brazila u prvih 30 minuta čak 17 golova.

Niti nastavak nije donio promjenu naše igre i Brazil je u 37. minuti imao novih šest golova prednosti (21-15). Tračak nade se pojavio osam minuta prije kraja kada smo smanjili na minus tri (23-26), a potom sa dva brza gola smanjili smo na svega pogodak zaostatka (25-26). Nažalost, četiri minute prije kraja Brazil je pobjegao na velikih tri razlike (28-25) i uspio je prednost obraniti do kraja.

U brazilskim redovima najefikasniji su bili Haniel Langaro s devet golova, Felipe Borges s pet golova, te Alexandro Pozzer sa četiri gola. Kod Hrvatske najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak sa šest, te Luka Stepančić, Manuel Štrlek i Zlatko Horvat sa po pet bodova.

Hrvatskoj sada predstoje dvije najteže utakmice u skupini protiv Njemačke i Francuske i trebat će nam, po svemu sudeći, dvije pobjede za polufinale. 'Kauboji' će protiv Njemačke igrati u ponedjeljak u 20.30 sati, a protiv Francuske u srijedu u 18.00 sati.

Njemačka i Francuska imaju po pet bodova, dok je Hrvatska treća sa četiri boda. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, a Island je posljednji bez bodova.

HINA