Rukometašice Izviđača lako protiv Lokomotive

hžrk izviđač, ŽRK Lokomotiva Mostar
Prvih dvadesetak minuta bilo je „pravo mučenje" na parketu, skromna ekipa Lokomotive nije dozvoljavala domaćinu da se odlijepi. A izgledalo je da će biti vrlo lako, nakon desetak minuta Izviđač je imao četiri gola prednosti (7:3), onda su gošće serijom 4:0 poravnale na 7:7 u 15.minuti da bi u 18.minuti i povele (8:9).

Kad su vidjele da je „vrag odnio šalu" domaće rukometašice su ubacile u brzinu više i serijom 7:0 došle do prednosti od šest golova u 24.minuti, a plus šest je bilo i na odmoru (18:12).

U nastavku nešto ležernija igra domaćina pa su gošće u nekoliko navrata „zaprijetile", ali nisu imale snage ozbiljnije ugroziti sigurnu pobjedu domaćina koja je na kraju iznosila devet golova (37:28).

U redovima Izviđača najefikasnija je bila Marija Boras sa 16. postignutih golova, Matea Šumelj dodala je 7, Kristina Barišić 6, te Martina Kraljević 5, koja se na žalost ozlijedila potkraj susreta. Kod gošći tri su igračice postigle 25. golova, Edina Demić 10, Adna Halebić 8 i Adna Orahovac 7.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 50. Suci: Vladimir Križanec i Zoran Petrović (Banja Luka). Delegat: Mileta Kekić (Mostar).

Sedmerci: Izviđač 4(4), Lokomotiva 2(2)

Isključenja: Izviđač 4.minute, Lokomotiva 4.minute

IZVIĐAČ - LOKOMOTIVA 37:28 (18:12)


IZVIĐAČ: Mar.Šumelj (8 obrana),A.Boras 1,Mat.Šumelj 7,Kraljević 5,Vasilj 2,Nižić,M.Boras 16,Brkić,Vrdoljak,Kat.Barišić (6 obrana),Kr.Barišić 6. Trener: Ivan Lovrić.

LOKOMOTIVA: D.Lerić (1 obrana),Tiro,Orahovac 7,Mušinović,Halebić 8, Kajan,Obad,Puce,M.Lerić 3,Žustra (6 obrana),Demić 10,Abaza,Sojka. Trener: Omer Omerović.


Mile Kraljević/Radio Ljubuški