FOTO  Rukometašice HŽRK Zrinjski juniorske prvakinje RS Herceg-Bosne

plemkinje

U deset kola, pet odigranih u Ljubuškom 02.02.2014 godine i danas 09.02.014 5. kola u Mostaru završeno je prvenstvo Rukometnog saveze Herceg Bosne. HŽRK Zrinjski je jedina neporažena ekipa, i nakon pobjeda protiv  HRK Katarine i ŽRK Viteza u Ljubuškom, Plemkinje su  danas u Mostaru u dva derbija prvo svladale ekipu HŽRK GrudE -Autoherc rezultatom 21:19 (12:12) Zatim je uslijedila do kraja neizvjesna utakmica u kojoj  su Plemkinje bile stalno u vodstvu, a ekipa Izviđača je stalno radila pritisak. Na samom kraju sa zvukom sirenom ljubušanke su imale šansu da izjednače,  ali to je onemogućila vratarka Marta Gudelj i odvela Plemkinje do naslova  juniorskih prvakinje RS HB. Zadnja utakmica turnira bila je samo formalnost u kojoj je  Hrk Katarina je bila bolja od ŽRK Vitez i zauzela četvrto mjesto.

Poredak:
Prva je ekipa HŽRK Zrinjski sa 12 bodova
Druga je ekipa ŽRK Izviđač sa sa 7 bodova (+26) koliko ima i
Treća je ekipa HŽRK Gruda - slabija gol razlika (+6)
Četvrto mjesto zauzima HRK Katarina sa 3 boda dok je
Peto mjesto pripalo je ekipi ŽRK Vitez koji je ostala bez bodova.

Na kraju su proglašeni i najbolji pojedinci; najbolji strijelac je Josipa Bračić sa 55 pogodaka, najbolja vratarka je Marta Gudelj HŽRK Zrinjski odakle dolazi i najbolji igrač Anita Azinović.

Dvije prvoplasirane ekipe su stekle pravo sudjelovanja na završnici državnog prvenstva krajem svibnja ove godine .Kroz prvenstvo Plemkinje su uspješno vodile trenerice Ivana Džidić, Ivana Mlakić i Andrea Kolobara. Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je član RS HB gospodin Milenko Turudić.
U nedjelju 16.02.2014 godine u Mostaru se nastavlja omladinsko prvenstvo RS HB za kadetkinje djevojčice rođene 1998 i mlađe gdje će biti vrlo interesantna završnica četri kluba - četri premijer ligaša; HŽRK Zrinjski,HŽRK Grude, ŽRK Izviđač i HRK Katarina.