Rukometaši PPD Zagreb igrat će u elitnoj skupini A Lige

rk zagreb
Hrvatski prvaci, rukometaši PPD Zagreba, igrat će u elitnoj skupini A Lige prvaka u kojoj su još njemački sastavi Kiel i Flensburg, mađarski Veszprem, francuski PSG, slovensko Celje Pivovarna Laško, poljska Wisla Plock i istanbulski Besiktas, odlučio je ždrijeb u Beču.

Zagrepčani su dobili iznimno jaku skupinu u kojoj je samo Besiktas autsajder. Kiel i Veszprem su bili sudionici prošlosezonskog Final Foura u Kölnu, a Mađari su bili u finalu. U drugoj elitnoj skupini B igrat će prvak Barcelona, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar, danski Kolding, mađarski Pick Szeged, njemački Rhein-Neckar Löwen, švedski Kristianstad i francuski Montpellier.EHF je ove godine izmijenio sustav natjecanja pa će iz elitnih skupina A i B dalje proći šest od osam ekipa. Prvoplasirani sastavi iz obje skupine su izravno u četvrtfinalu, a ostali će razigravati.
Podravka na Ferencvaros

Iz skupina C i D samo dva kluba idu u osminu finala. U skupini C igrat će španjolska Naturhouse La Rioja, bjeloruski Meškov Brest, ruski Čehovski medvedi, portugalski Porto, srpska Vojvodina i slovački Tatran Prešov, dok će u skupini D nastupati makedonski Metalurg, danski Skjern, ukrajinski Motor Zaporožje, švicarski Kadetten Schaffhausen, rumunjska Baia Mare i pobjednik kvalifikacijske skupine.

Rukometašice koprivničke Podravke igrat će u skupini B Lige prvakinja zajedno s mađarskim Ferencvarosom, njemačkim Thüringerom i francuskim sastavom Fleury Loiret. U skupini A igrat će slovenski Krim Mercator, norveški Larvik, ruski Rostov i pobjednik kvalifikacijske skupine 2, u skupini C su danski Midtjylland, makedonski Vardar, austrijski Hypo Niederösterreich i pobjednik kvalifikacijske skupine 1, dok će u skupini D igrati podgorička Budućnost, rumunjski Bukurešt, švedski Sävehof i poljski Lublin.