FOTO/VIDEO  RK PPD Zagreb postao hit u Europi!

Hrvatske navijačice
Nedjeljnim utakmicama završena je prva faza Lige prvaka za rukometaše, u kojoj je hrvatski prvak PPD Zagreb osvojio treće mjesto u skupini A te osigurao nastup u osmini finala.

Zagreb će u utorak na ždrijebu u Beču doznati protiv koga će se boriti za mjesto u četvrtfinalu, a uoči tog ždrijeba Europska rukometna federacija (EHF) je na svom portalu objavila tekst sa zanimljivim statističkim podacima iz prve faze natjecanja.

Hrvatski prvak je u nekoliko kategorija na vrhu ljestvice. Momčad pod vodstvom Veselina Vujovića imala je najčvršću obranu primivši samo 248 pogodaka u 10 utakmica, odnosno 11 manje od Kiela i 14 manje od Veszprema. Zagreb je s 9.500 posjetitelja najgledanija momčad Lige prvaka, a dvoboj protiv PSG-a koji je u zagrebačkoj Areni pratilo 13.000 gledatelja, najposjećenija je utakmica grupne faze. I drugi najposjećeniji dvoboj je Zagrebov domaći ogled s Kielom (11.000). Zagreb i Metalurg odigrali su utakmicu s najmanje pogodaka u grupnoj fazi. U domaćoj pobjedi 19-17 postignuto je samo 36 pogodaka, šest manje nego na posljednjoj utakmici u skupini, kad je PPD Zagreb u Skoplju ostvario svoju jedinu gostujuću pobjedu (20-22).

Poljski Kielce za koji igraju petorica hrvatskih rukometaša (Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Denis Buntić, Željko Musa i Marin Šego) jedini je klub koji je prvu fazu završio s maksimalnih 20 bodova. Barcelona je s 338 pogodaka bila najefikasnija momčad, a njen topnik Kiril Lazarov je sa 76 golova najbolji strijelac Lige prvaka.

Ždrijeb parova osmine finala bit će održan u utorak u Beču, s početkom u 12.30 sati.