RK Izviđač svečano obilježio osvajanje pete titule prvaka i 60 godina postojanja

Dragan Čović
...u svadbenom salonu Antonela u Ljubuškom organizirana je prigodna svečanost, javlja prvi.tv

Veliki broj gospodarstvenika, izaslanika iz političkog i sportskog zivota općine Ljubuški, bivših članova i simpatizera okupio se na svečanosti kako bi zajednički proslavili titulu i obljetnicu te podržali dalji rad rukometnog kluba iz Ljubuškog.

Na obljetnici se također moglo vidjeti i izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, Željka Babića sa suradnicima.

Obilježavanju osvajanja pete titule prvaka BiH i 60 godina od osnivanja kluba, nazočio je i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović koji je pozdravio sve prisutne u prelijepom salonu te zaželio uspješnu i svijetlu budućnost sportskom kolektivu koji je ove godine u Ljubuški donijeo titulu prvaka države.

Predsjednik RK Izviđač David Grbavac zahvalio se svim sponzorima i prijateljima kluba koji su ga nesebično pratili sve ove godine. "Titula je nakon jedanaest godina ponovo vraćena u Ljubuški, čestitam vam svima na tome. Veliko hvala u ime uprave i igrača", kazao je predsjednik RK Izviđač David Grbavac.

Podsjećamo, HRK Izviđač je sportski klub duge i bogate tradicije, utemeljen 1956.godine i već više godina je nositelj i perjanica kako ljubuškog, tako i hercegbosanskog i bosanskohercegovačkog sporta. Klub je 8 puta osvajao prvenstvo Herceg-Bosne, a Kup 9 puta. Izviđač je i četverostruki prvak BiH, te dvostruki pobjednik Kupa BiH.

U novijoj povijesti proglašavan za najbolju sportsku momčad općine Ljubuški, najbolja sportska momčad Herceg-Bosne (2000. godine), te je redovito nominiran za najbolju momčad u izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine protekle četiri godine. U 2004. i 2005. godine Izviđač je proglašen za najbolju sportsku momčad u BiH.