FOTO  RK Bosna-HMRK Zrinjski 28:34

bosna-zrinjski
Utakmicu su nešto bolje otvorili gosti te su do 10. minute vodii rezultatom 6:4. I u nastavku je Zrinjski održavao prednost, bez obzira na večeras raspoloženog Zulfića, ali i golmana Efendića. U 20. minuti rezultat je iznosio 7:9. Studenti su mogli do izjednačenja u nekoliko navrata, no bezidejnost u napadu je bila glavni uzrok vodstva gostiju. Bosna je do kraja prvog poluvremena pokušavala stići do izjednačenja, no bezuspješno, pa se na pauzu otišlo sa prednošću gostiju od jednog gola (15:16).

Drugo poluvrijeme je donijelo još bolju igru gostiju, koji su postepeno povećavali prednost, pa je rezultat u 40. minuti glasio 17:22. I u nastavku su na terenu puno bolje izgledali gostujući igrači te su u 47. minuti došli do vodstva od čak osam golova (19:27). Do kraja utakmice nije bilo značajnijih promjena, gosti su održavali ubjedljivu prednost i na kraju slavili konačnim rezultatom 34:28, čime su upisali važnu pobjedu u borbi za opstanak.

RK Bosna: Efendić, Burnazović, Mehinagić, Memić, Džinović, Palo, Đuhera, Birdahić, Džubur, Alibegović, Dramac, Lingo, Karamehmedović, Zulfić, Bujak i Bečić.

HMRK Zrinjski: Šoljić, Miletić, Lukić, Mandarić, Orlović, Delić, Perić, Anđelić, Sarajlić, Paradžik, Buntić, Zvonimir, Miličević, Babić i Bošković.

Sport033