Riješena i najveća tajna hrvatske reprezentacije? 19 ogorčenih optužilo legendu!

lino červar, metalurg, rukomet, hrvatska rukometna reprezentacija, lino červar, metalurg, optužbe
Sličnu situaciju Lino je imao i kao izbornik Hrvatske, ali je pismo o ‘grijesima' slavnog trenera tada bilo anonimno i do dan danas se ne zna tko ga je napisao.

Igrači makedonskog sastava, njih 19-orica potpisali su dokument kojim optužuju klupsku upravu i Červara za svoj bojkot.

"Ogorčeni smo načinom na koji se rukovodstvo kluba zajedno s trenerom Červarom odnosi prema nama. To traje već neko vrijeme i za nas predstavlja veliki problem, a ne financijski problemi kluba. Červar konstantno omalovažava naš učinak u klubu, kao i sve što smo do sada postigli. Njegov interes nije niti Metalurg, niti igrači, niti stvaranje mladih igrača, nego samo njegov osobni interes, a on po svaku cijenu želi što duže ostati u klubu.

Od početka sezone trener je počeo s nekim novim konceptima nejasnima svima osim njemu, a krajnji ishod je njegova osobna egzistencija u klubu. Izgubljene utakmice nemaju veze s financijskim poteškoćama u klubu, već isključivo s tendencioznim vođenjem s klupe te nerazumnom strategijom i planom.

Šutjeli smo do sada jer smo pristojni i odani klubu, no situacija je postala neizdrživa za sve, mlade i stare, domaće i strane igrače. Dakle, svi zajedno smo se odlučili za ovaj radikalni korak. Tražimo razgovor s glavnim sponzorom. Bili smo tolerantni kada je riječ o financijama, no uvjeti rada s upravom i trenerom postali su neizdrživi", stoji u priopćenju igrača Metalurga.

Među igračima koji su potpisali "optužnicu" nije i Hrvat Luka Cindrić. Rasap igrača uslijet teške financijske situacije počeo je još ranije odlaskom najboljeg igrača Darka Stanića.

Metalurg igračima duguje plaće još za svibanj. Ostaje za vidjeti kako će se rasplesti cijela situacija oko Metalurga, hoće li ih kazniti SEHA liga, kao i kakva će biti budućnost Line Červara, koji je slične probleme imao svojevremeno i kao izbornik Zagreba, odnosno hrvatske reprezentacije.

Javnost je u Červara počela ‘sumnjati' kada je objavljeno pismo anonimnog rukometaša Zagreba o ‘pravoj slici' stanja u klubu i reprezentaciji. Autor tog pamfleta je do dan danas ostao anoniman, a Červaru se spočitavalo da su igrači radili što su htjeli, i nazivalo ga se ‘neznalicom kojem su posao vodili Mirko Bašić i Irfan Smajlagić'.

Rezultati tijekom svih ovih godina ipak sugeriraju suprotno, posebno u Metalurgu koji je Lino prošle sezone doveo među osam najboljih momčadi Europe.

sportski.net