Prvo slavlje rukometaša u Riju: Tijesna pobjeda nad Argentinom

Domagoj Duvnjak, handball-planet, Najbolji rukometaš 2013, glasovanje, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, Igor Vori, Slavko Goluža, rukomet, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, Europsko prvenstvo u Danskoj, Hrvatska, bjelorusija, rukomet, Europsko prvenstvo u Danskoj, kauboji, Slavko Goluža, rukometna reprezentacija hrvatske, Hrvatska, rukomet, Domagoj Duvnjak, titula, Domagoj Duvnjak, Slavko Goluža, SP u Kataru, pripreme hrvatske rukometne reprezentacije, kauboji, rukomet, Katarina Zovko Ištuk, Hrvatska, rukomet, hrvatski rukometaši, kauboji, rukomet, rukomet Hrvatska, rukomet, kauboji,  ždrijeb za EP, rukomet, Hrvatska, Argentina, argentina-hrvatska, Olimpijske igre, rukomet, Olimpijske igre, Hrvatska zemlja, Domagoj Duvnjak, Domagoj Duvnjak, rukometaš, Domagoj Duvnjak, EP rukomet, kauboji, hrvatska rukometna reprezentacija
Hrvatska je nakon teškog poraza od Katara (23:30) u prvom kolu na jedvite jade svladala Argentinu u drugom. Pogodak za pobjedu postigao je Domagoj Duvnjak iz sedmerca devet sekundi prije kraja dvoboja.

Prethodno su Argentinci imali napad za pobjedu, izvukli su vratar a kako bi imali igrača više u polju, ali je Duvnjak presjekao dodavanje Pizarra za Portelu na liniju šest metara, Portela je napravio grub prekršaj na Duvnjaku, a prema novim pravilima to znači sedmerac jer su argentinska vrata bila prazna. U preostalom vremenu Argentina nije uspjela izvesti suvislu akciju i Hrvatska je upisala pobjedu.

Ni u utakmici protiv Argentine hrvatski rukometaši nisu prikazali igru koja bi nudila optimizam za nastavak natjecanja. Većim dijelom utakmice bili su u zaostatku, a samo su u jednom navratu, sredinom drugog poluvremena, imali dva pogotka prednosti (24:22 u 43. minuti).

Utakmica je loše počela za Hrvatsku, s pregršt izgubljenih lopti u čemu je prednjačio Duvnjak pa je Argentina bila u laganom vodstvu. Kada su Štrlek i Horvat postigli po pogodak iz sedmerca za vodstvo 6:5 činilo se kako bi stvari trebale krenuti u boljem smjeru, ali dogodilo se upravo suprotno. Argentinci su serijom 4:0 pobjegli s 9:9 na 13:9 te je prijetilo da odu s velikom razlikom na odmor. Ipak, Štrlek i Čupić su pogodili s krila pa je Štrlek realizirao jedan protunapad i Hrvatska je smanjila na jedan razlike.

U nastavku se većinom igralo u egalu, a kada je Štrlek iz još jedne kontre pogodio za 24:22 ponovno se činilo da će Hrvatska "prelomiti" utakmicu. No, tada je argentinski vratar Schulz zaredao s nekoliko obrana i Argentina je ponovno povela 25:24. Minutu prije kraja je kod rezultata 26:26 Schulz obranio i udarac Stepančića te ponudio suigračima napad za pobjedu kojega ovi nisu znali iskoristiti.

Manuel Štrlek je sa sedam golova bio najučinkovitiji kod Hrvatske, a Federico Fernandez je postigao osam pogodaka za Argentinu.

Prije su Francuska i Danska bez problema stigle do drugih pobjeda, Francuska je svladala Katar 35:20 (16:13), dok je Danska bila bolja od Tunisa 31:23 (17:10) .

Francuska i Danska sada su na vrhu skupine s po četiri boda, Katar i Hrvatska imaju po dva, a Argentina i Tunis su bez bodova.

Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Danske u četvrtak od 19.40 sati po hrvatskom vremenu.

HRVATSKA - ARGENTINA 27:26 (14:15)
Future Arena
HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 3 (1), Stepančić 4, Kopljar, Gojun 1, Horvat 2 (1), Karačić 1, Štrlek 7 (1), Čupić 4, Mamić 1, Slišković, Brozović 1, Kozina 3
ARGENTINA: Schulz, Garcia; F. Fernandez 8 (5), Pizarro 6, S. Simonet 2, P. Portela, P. Simonet 6, Querin, Vieyra 2, J. Fernandez 1, Vidal 1, Carou, A. Portela, Vaistein
SUCI: Rashed i Elsayed (oba Egipat)
SEDMERCI: Hrvatska, 3/5, Argentina 5/5. ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Argentina 8 minuta

hrt.hr